Visa, PayPal en Uber worden mogelijk validators voor Facebook's GlobalCoin

Visa, PayPal en Uber worden mogelijk validators voor Facebook’s GlobalCoin

Facebook heeft meer dan twaalf grote bedrijven aan boord weten te krijgen voor zijn eigen cryptocurrency. De bedrijven zullen elk een flink bedrag neerleggen om als validators te mogen opereren. Dit schrijft The Wall Street Journal in een artikel dat op 13 juni werd gepubliceerd.

Facebook werkt al langere tijd aan een cryptocurrency die binnen het ecosysteem van de social mediagigant gebruikt moet kunnen worden. De naam van de cryptocurrency is nog niet bekend, maar de verwachting is dat het of GlobalCoin, of Libra wordt.

De cryptocurrency is naar verluidt een stable coin. Deze stable coin is gelinkt aan een “mandje van fiat-valuta”. Op deze manier wordt eventuele volatiliteit tot een minimum beperkt zodat de valuta veilig kan worden gebruikt om geld mee te verzenden.

Advertentie

Facebook zou al een aantal grote bedrijven aan boord hebben weten te krijgen. Bedrijven als Visa, Mastercard, Uber en PayPal zouden een consortium hebben gevormd en zullen allemaal $10 miljoen neerleggen om validator te worden. Dit is te vergelijken met Ripple’s netwerk waarin validators transacties verifiëren, daar zijn dus geen miners voor nodig.

Door deze taak uit handen te geven hoopt Facebook mensen ervan te kunnen overtuigen dat het netwerk volledig gedecentraliseerd is. Toch bestaan er nog steeds zorgen rondom de cryptocurrency vanwege het verleden van Facebook. Het bedrijf heeft zich namelijk meerdere keren schuldig gemaakt aan het doorverkopen van data van haar gebruikers.

Facebook hoopt uiteindelijk $1 miljard op te kunnen halen door validators $10 miljoen te rekenen. Dit geld zal naar verluidt besteed worden aan de verdere ontwikkeling van de cryptocurrency. Het is de verwachting dat de white paper van het project op 18 juni zal worden gepubliceerd.

De lancering van Facebook’s cryptocurrency kan gunstig uitpakken voor bitcoin (BTC). Wallstreet-veteraan Caitlin Long legde onlangs in een aantal tweets uit waarom dat zo is. Zo zei ze onder andere: “Facebook’s cryptocurrency is een gunstige omweg, op weg naar een bredere bitcoin acceptatie”.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€16.123,50 Kopen
1
1
Bitonic
Reviewed
€15.884,00 Kopen
2
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.904,50 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€15.953,40 Kopen
4
4
Bitvavo
Reviewed
€16.001,00 Kopen
Laatste nieuws