Home Nieuws Altcoin nieuws Facebook's "GlobalCoin" kan gunstig uitpakken voor bitcoin (BTC)

Facebook’s “GlobalCoin” kan gunstig uitpakken voor bitcoin (BTC)

De onthulling van Facebook’s “GlobalCoin” komt steeds dichterbij. Volgens verschillende bronnen zal de social-mediagigant de white paper volgende week publiceren. Volgens deskundigen kan Facebook’s experiment ervoor zorgen dat een zeer grote groep nieuwe mensen kennismaken met bitcoin (BTC).

GlobalCoin of Libra, de uiteindelijke naam is nog niet bekend, is een stablecoin waarmee mensen binnen Facebook’s verschillende apps geld naar elkaar kunnen versturen. De stablecoin zal aan een aantal verschillende fiat-valuta gelinkt zijn om grote fluctuaties in de waarde ervan tegen te gaan. Facebook zou al langere tijd aan de stablecoin werken en lanceert het naar verluidt mogelijk al in 2020.

- Advertentie -

De cryptocurrency zal echter niet alleen voor Facebook positieve resultaten opleveren, ook bitcoin (BTC) kan ervan gaan profiteren, zo stelt de Wallstreet-veteraan Caitlin Long. In een aantal tweets gaat zij in op wat zij denkt welk effect de lancering van GlobalCoin zal hebben. In een van haar tweets schrijft ze:

9/ Facebook’s intrede in #cryptocurrency zal waarschijnlijk een gunstige omweg zijn op weg naar een bredere #bitcoin-acceptatie. Door consumenten voor te lichten over de voordelen van #crypto en de gebruikerservaring te verbeteren, zal FB meer gebruikers naar #BTC trekken, ongeacht of het dat wil of niet.

Het belangrijkste onderdeel van deze stelling is voorlichting. Zodra mensen worden ingelicht over de voordelen van cryptocurrencies zal een deel van die mensen naar bitcoin getrokken worden. Dit effect was al te zien na de introductie van Venezuela’s Petro, een door de staat gesteunde cryptocurrency. De Venezolaanse overheid lichtte haar bevolking in over de nieuwe cryptocurrency, met als gevolg een groei in het gebruik van bitcoin in het land:

dat is precies wat er gebeurde in Venezuela – inspanningen om de bevolking in te lichen over zijn #petro correleerden met een piek in #bitcoin-gebruik in Venezuela.

Volgens de Chief Investment Officer van BlockTower, Ari Paul, is de verwachting dat ongeveer 300 miljoen mensen GlobalCoin gaan gebruiken. Als slechts 10% van die groep mensen bitcoin gaan gebruiken zal het aantal bitcoin-gebruikers verdubbelen. De betere bewustwording over cryptocurrencies als gevolg van de lancering van Facebook’s cryptocurrency zullen daarom mogelijk gunstig uit gaan pakken voor bitcoin.

Heb je gisteren de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.574,41 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.622,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.691,99 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.693,55 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.699,19 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Magische grens in zicht

Wat is dat toch met die psyche van de mens? Keer op keer, als de koers van bitcoin support lijkt te vinden, stappen ze...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.