Ivo Melchers Ivo Melchers
05/02/2023 11:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/02/2023 11:01

Failliete bitcoin miner Core Scientific levert 27.000 mining rigs in

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El mayor minero de Bitcoin del mundo tira la toalla

Foto: GreenBelka/Shutterstock

De grootste publieke bitcoin miner ter wereld, Core Scientific, ging eind december ten onder als gevolg van de lastige marktomstandigheden. De alsmaar dalende bitcoin koers, de stijgende hashrate en de uit de hand lopende energieprijzen deden uiteindelijk de das om bij Core Scientific.

Volgens een aanvraag bij de faillissementsrechtbank voor het zuidelijke district van Texas, stemde het crypto mining-bedrijf ermee in om 27.403 van zijn mining rigs (ongeveer 18% van zijn totale uitrusting) over te dragen aan ‘New York Digital Investment Group’ (NYDIG). Deze mining rigs werden gebruikt als onderpand voor een lening.

Crypto ontbijt: ‘Crypto koning’ in hoger beroep, bitcoin-ETF nieuws & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Lening bij Bitcoin bedrijf

Core Scientific leende in 2020 namelijk $77,5 miljoen van het Amerikaanse bitcoin (BTC) investeringsbedrijf om zijn activiteiten uit te breiden. Eind 2022 stopte het echter met het aflossen van de schuld vanwege dalende inkomsten als gevolg van de bearmarkt. De deal zal echter wel eerst goedgekeurd moeten worden door de faillissementsrechtbank.

De verkoop van deze machines zullen op korte termijn tot grote verliezen lijden, maar Core Scientific benadrukte dat de langetermijnvoordelen van het afbetalen van de schuld ‘’opwegen tegen het onmiddelijke verlies’’. Het is van mening dat dit de eerste stap is om winstgevender en duurzamer te worden. Ze zullen overgaan naar een kleinere, maar efficiëntere vloot van mining rigs. Deze stonden in eerste instantie in hun opslag en werden dus helemaal niet gebruikt.

Advertentie

BTC mining wordt doorgezet

Ondanks het faillissement bleef het ondertussen gewoon doorgaan met het minen van bitcoin. In de maand december wist het een opbrengst van 1.435 BTC op te halen, wat indrukwekkend is aangezien een maand eerder de productie nog op 1.356 BTC lag. De hashrate is in die periode gestegen van 15,4 exahashes per seconde (EH/s) naar 15,7 EH/s.

De recente prestaties in de koers van bitcoin helpen uiteraard een handje in de winstgevendheid van het beursgenoteerde bedrijf. Onlangs kon je in het crypto nieuws lezen dat Core Scientific in zijn wederopstanding wordt geholpen door BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld. In totaal wist de in Amerika gevestigde miner $500 miljoen aan kapitaal op te halen bij partijen als BlackRock, Apollo Capital, Kensico Capital en anderen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie