Rico Engelbarts
11/02/2019 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/02/2019 16:00

Fundstrat rapport: “Vooruitzichten voor Bitcoin verbeteren in de loop van 2019”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
fundstrat_rapport_vooruitzichten_bitcoin_verbeteren_in_de_loop_van_2019

Het beleggingsadviesbureau Fundstrat Global Advisors heeft een rapport gepubliceerd waarin het haar verwachtingen voor crypto in 2019 vastlegt. Volgens het rapport kunnen de vooruitzichten voor crypto in 2019 van negatief naar positief draaien.
Thomas Lee, medeoprichter van Fundstrat, tweette over het rapport:

We zien 9 incrementele verbeteringen in het landschap die uiteindelijk hogere prijzen ondersteunen.

Sinds eind 2017 zijn de koersen op de crypto-markt steeds verder gedaald, en tot voor kort waren de vooruitzichten voor het komende jaar dan ook vrij pessimistisch. Echter steeg de waarde van bitcoin onlangs onverwachts fors. Ook de rest van de crypto top 100 zag groene cijfers. De verwachtingen van onder andere technische analisten zijn daarom plots een stuk positiever.
Volgens Fundstrat zullen naast de positieve technische analyses een aantal andere factoren positieve invloed hebben op de koersen in 2019. In het rapport wordt bijvoorbeeld beschreven dat de verwachting is dat de waarde van de dollar zal gaan dalen, wat ervoor kan zorgen dat beleggers bitcoin gaan kopen.
Daarnaast is de verwachting dat de aandelen van opkomende markten beter gaan presteren dan Amerikaanse aandelen. Ook dit zou volgens Fundstrat een positieve invloed kunnen hebben op de crypto-koersen in 2019.
Veel experts verwachten dat de instroom van institutionele beleggers de nieuwe crypto-boom zal veroorzaken. In 2019 zullen volgens Fundstrat steeds meer institutionele beleggers de crypto-markt betreden vanwege het steeds breder wordende aanbod van crypto-custody en OTC-desks. Ook het feit dat Binance nu creditcards ondersteunt zou kunnen leiden tot meer interesse bij beleggers, aangezien het nu een stuk makkelijker is om crypto te kopen op ‘s werelds grootste crypto exchange.
Thomas Lee, die eerder op Fox News zei dat $25.000 een eerlijke prijs is voor BTC, en Fundstrat zijn dus positief over de ontwikkelingen dit jaar. Het rapport concludeert:

We hebben de trends van factoren die van invloed zijn op crypto in 2019 gedetailleerd beschreven, en er zijn meer positieve dan negatieve ontwikkelingen … Al met al zouden de vooruitzichten voor Bitcoin in de loop van 2019 moeten verbeteren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie