Gaat bitcoin verder dalen? Meeste signalen erg bearish

Bitcoin (BTC) kreeg afgelopen week een zware klap te verduren. De markt hoopte dat bitcoin op het punt stond te ontkoppelen van meer traditionele markten, maar het ziet er naar uit dat de macro nog altijd de touwtjes in handen heeft.

Bitcoin zakte met bijna 12% afgelopen week en consolideert sinds het weekend vlak boven $21.000. Kan bitcoin deze week herstellen of gaat de koers nog meer klappen vangen? De angst blijft inmiddels stijgen:

Bitcoin koers consolideert

Nadat de bitcoin koers vorige week kort boven $25.000 piekte, zette de daling in. Die daling kwam tegen donderdag in een versnelling terecht en uiteindelijk bereikte bitcoin vrijdagnacht een dieptepunt van $21.000, maar kwam op meerdere beurzen al bij $20.800 uit.

Bitcoin herstelde toen iets maar kwam zaterdag niet verder dan $21.300. Gisteren herstelde de koers iets verder en tikte afgelopen nacht een top rond $21.700 aan. Dat is waar momenteel de zogenaamde reële prijs van bitcoin ligt.

Vanochtend daalt bitcoin weer iets en de prijs komt op het moment van schrijven uit op $21.170 op Binance en €21.165 op Bitvavo. De euro en dollar liggen momenteel weer zeer dicht bij elkaar. Daarmee komt de BTC prijs op dezelfde prijs uit als 24 uur geleden.

Bitcoin breekt uit patroon, markt in distributiefase

Bitcoin brak afgelopen week uit een zogeheten rising wedge patroon en vervolgens ook uit een higher high, higher low patroon en dat maakt het sentiment weer bearish.

Er waren de afgelopen tijd al tekenen dat de markt terug oversloeg van een accumulatiefase naar een distributiefase. Dat ging gepaard met whales en miners die grote hoeveelheden BTC naar exchanges stuurden om wat winst na de recente stijging te pakken.

Macro voorspelt weinig goeds voor bitcoin

De koersdaling ging ook gepaard met dalende aandelenmarkten en een stijgende Amerikaanse dollar index (DXY). DXY steeg zelfs met 2,3% afgelopen week, het meest sinds de coronacrash van maart 2020.

Welke kant bitcoin vandaag opgaat, is wellicht afhankelijk van hoe de (Amerikaanse) aandelenbeurzen later openen. Echter voorspellen de zogenaamde premarket futures al weinig goeds:

Daarnaast beginnen weer de zorgen omtrent de Chinese huizenmarkt snel op te lopen. Er wordt voor een flinke crash gevreesd en door de enorme grootte van deze markt, is het mogelijk dat andere markten ook worden meegetrokken.

Waar ligt support voor BTC?

Analist Baro Virtual meldt dat de onderstaande indicator meer slecht nieuws voorspelt voor de koers. De MRV Tripple Ribbon, die bestaat uit 3 voortschrijdende gemiddelden van de marktwaarde, gedeeld door de reële waarde, was dit jaar al vijf keer een signaal voor verdere daling. En dat was gemiddeld een daling van maar liefst 30%.

Als bitcoin grip krijgt op de $21.500, dan liggen wellicht de volgende belangrijkste weerstandniveaus rond $22.500 en $23.500. Mocht bitcoin geen grip krijgen op de $21.500, dan moet de $20.800 standhouden. Anders neemt snel de kans toe dat bitcoin $19.000 zal opzoeken. Als bitcoin zelfs daaronder zakt, dan wordt de kans op nieuwe lows zeer groot.

Momenteel zijn alle ogen al gericht op de volgende speech van Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve. De Amerikaanse centrale bankier zal op 26 augustus het monetaire beleid van de Fed verder toelichten.

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie