Roy van Krieken Roy van Krieken
21/03/2022 15:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2023 13:36

Gaat ook Maleisië bitcoin als wettig betaalmiddel accepteren?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Gaat ook Maleisië bitcoin als wettig betaalmiddel accepteren?

Foto: Lukasz Stefanski/Shutterstock

Steeds meer overheden lijken voorzichtig in zee te gaan met bitcoin (BTC) en crypto als wettig betaalmiddel, zo ook in Maleisië. Een tijdje terug kwam nog naar buiten dat hooggeplaatste overheidsfunctionarissen en de centrale bank niet geloofden dat bitcoin geschikt was als betaalmiddel, maar ondertussen komen er steeds meer geluiden naar buiten die langzaam de hoop wekken dat Maleisië spoedig bitcoin als wettig betaalmiddel kan erkennen.

Hoe Bitcoin de meme-community deze week volop heeft vermaakt
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Maleisië en bitcoin

Voorheen was het sentiment binnen de Maleisische overheid jegens bitcoin niet bepaald goed te nemen. Zo haalde het in de zomer van 2021 nog hard uit naar bitcoin miners. Waardevolle mining machines werden in beslag genomen en deze werden door de autorititeiten met een wals overreden! Sindsdien is dit sentiment beetje bij beetje veranderd. 

Zo’n twee weken geleden vonden er al discussies plaats over eventuele omarming van bitcoin op het hoogste niveau. De tegenstand leek op dat moment echter nog overweldigend. Wel laten steeds meer voorstanders van bitcoin adoptie door het land zich horen. Onlangs liet de Minster van Communicatie en Multimedia, Datuk Zahidi Zainul Abidin, van Maleisië weten dat hij hoopt dat de overheid bitcoin en crypto legaliseert, en zelfs tot wettig betaalmiddel verheft.

Volgens Zahidi zouden dergelijke maatregelen vooral de jongere generaties enorm kunnen steunen. Om die reden hebben hij en zijn ministerie grondig onderzocht hoe jonge mensen de crypto industrie zouden kunnen gebruiken in Maleisië. Naar verluidt pleit Zahidi niet alleen voor de legalisatie van bitcoin, maar hoopt hij zelfs dat de overheid bitcoin als wettig betaalmiddel zal accepteren.

“We hopen dat de regering kan proberen om deze zaak te legaliseren, zodat we de deelname van jongeren aan cryptocurrencies kunnen uitbreiden en hen kunnen helpen op het gebied van energieverbruik en dergelijke.”

Bitcoin adoptie neemt nieuwe vormen aan

Uiteraard heeft minsiter Zahadi niet persoonlijk de macht om dergelijke wetgeving door te voeren. Deze verantwoordelijkheid ligt bij de financiele regulatoren, waaronder de centrale bank, en Maleisische Securities Commission.

Desalniettemin laten de woorden van Zahaidi duidelijk zien dat het sentiment in Maleisie aan het verschuiven is. Dit verschuivende sentiment is elders in de wereld ook op te merken. Zo gaan de geruchten op dit moment zelfs dat Honduras van plan is om in de nabije toekomst bitcoin als wettig betaalmiddel te accepteren.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie