Timo Bult Timo Bult
17/07/2021 09:54 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/07/2021 09:54

Bitcoin (BTC) miners onder de wals: Politie Maleisië kiest bijzondere aanpak illegale miners

Nieuws
Bitcoin (BTC) miners onder de wals Politie Maleisie kiest bijzondere aanpak illegale miners

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De politie in Maleisië heeft meer dan een duizend bitcoin (BTC) miners in beslag genomen. En wat deed het vervolgens met deze waardevolle machines; veilen of weggeven? Nee, ze gingen er met de wals overheen!

Nieuwswebsite Dayak Daily deelde onlangs een video op YouTube. Op het politiebureau in Miri op het eiland Borneo, is te zien hoe een wals over de bitcoin miners heenrijdt en ze volledig vernietigt. Zeker voor bedrijven en mensen die zelf een bitcoin mining-operatie hebben zullen de beelden pijnlijk zijn.

Het gaat om 1.069 mining rigs. Dit zijn speciale computers die bedoeld zijn om crypto te minen. Ze verschillen van normale computers in dat ze een ander soort processor aan boord hebben. Deze processor is goed in een enkele taak, het versleutelen van data en het genereren van hash keys. Perfect voor het minen van crypto dus.

De miners werden vernietigd omdat ze betrokken waren bij illegale mining-praktijken. Verschillende inwoners van de stad Miri zouden illegaal crypto hebben proberen te minen met gestolen elektriciteit. De lokale stroomleverancier is hierdoor $2 miljoen misgelopen.

De mining rigs die in de video worden platgewalst hebben bij elkaar een waarde van $1,2 miljoen. Het is dus opvallend dat de autoriteiten in Maleisië niet op de een of andere manier hebben geprobeerd er wat uit te halen. Bitcoin mining is namelijk nog steeds erg populair en er zullen veel mensen zijn die er wel wat voor over zouden hebben gehad! Andere landen nemen vaker miners in beslag maar nooit kwam het voor dat ze werden vernietigd.

Illegale mining komt dus helaas wel vaker voor. Onlangs werd er in Oekraïne nog een farm opgerold. Het opvallende aan deze farm was dat er duizenden PlayStations 4 stonden te minen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Advertentie

Trending Mining nieuws

Waarom stijgen bitcoin en ethereum vandaag?
Bitcoin miners houden vast aan miljarden – koersstijging verwacht
Crypto exchange aandelen worden massaal in de verkoop gezet
Bitcoin mining bedrijven renderen beter dan BTC koers, zegt JPMorgan
Advertentie