Timo Bult Timo Bult
17/07/2021 09:54 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/07/2021 09:54

Bitcoin (BTC) miners onder de wals: Politie Maleisië kiest bijzondere aanpak illegale miners

icon-mining
Mining
Bitcoin (BTC) miners onder de wals Politie Maleisie kiest bijzondere aanpak illegale miners

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De politie in Maleisië heeft meer dan een duizend bitcoin (BTC) miners in beslag genomen. En wat deed het vervolgens met deze waardevolle machines; veilen of weggeven? Nee, ze gingen er met de wals overheen!

Nieuwswebsite Dayak Daily deelde onlangs een video op YouTube. Op het politiebureau in Miri op het eiland Borneo, is te zien hoe een wals over de bitcoin miners heenrijdt en ze volledig vernietigt. Zeker voor bedrijven en mensen die zelf een bitcoin mining-operatie hebben zullen de beelden pijnlijk zijn.

Het gaat om 1.069 mining rigs. Dit zijn speciale computers die bedoeld zijn om crypto te minen. Ze verschillen van normale computers in dat ze een ander soort processor aan boord hebben. Deze processor is goed in een enkele taak, het versleutelen van data en het genereren van hash keys. Perfect voor het minen van crypto dus.

De miners werden vernietigd omdat ze betrokken waren bij illegale mining-praktijken. Verschillende inwoners van de stad Miri zouden illegaal crypto hebben proberen te minen met gestolen elektriciteit. De lokale stroomleverancier is hierdoor $2 miljoen misgelopen.

De mining rigs die in de video worden platgewalst hebben bij elkaar een waarde van $1,2 miljoen. Het is dus opvallend dat de autoriteiten in Maleisië niet op de een of andere manier hebben geprobeerd er wat uit te halen. Bitcoin mining is namelijk nog steeds erg populair en er zullen veel mensen zijn die er wel wat voor over zouden hebben gehad! Andere landen nemen vaker miners in beslag maar nooit kwam het voor dat ze werden vernietigd.

Illegale mining komt dus helaas wel vaker voor. Onlangs werd er in Oekraïne nog een farm opgerold. Het opvallende aan deze farm was dat er duizenden PlayStations 4 stonden te minen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie