Roy van Krieken Roy van Krieken
28/02/2022 18:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/02/2022 18:01

Geen sprake van een ‘crypto winter’, aldus Bank of America

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
“Crypto winter is voorbij” - Amerikaanse investeringsbank

Foto: Volodymyr_Shtun/Shutterstock

De crypto markt heeft er wel eens beter voor gestaan dan vandaag de dag. Sinds de all-time high van bitcoin (BTC) in november van het vorige jaar zijn de koersen van de meeste cryptocurrencies eigenlijk alleen nog maar gezakt. Bitcoin staat op het moment zo’n 45% in het rood. Veel mensen spreken nu dan ook over een bearmarkt of crypto winter. Volgens het grote Bank of America is hier echter nog geen sprake van. Zij geven aan nog altijd positieve signalen op te merken.

Bitcoin mining wordt zwaarder dan ooit één week voor halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

‘Geen crypto winter’

Bank of America heeft onlangs een analyse gemaakt van de cryptocurrency stromen tussen persoonlijk crypto wallets en wallets in het bezit van crypto exchanges. In interne berichtgeving wordt door de Bank gesproken over een “gebrek aan richtinggevende overtuiging”, zo meldt CoinDesk.

Volgens Bank of America is daarnaast de groei van de crypto industrie nog te groot om te spreken over een crypto winter. Volgens analist Alkesh Shah blijft de adoptie van cryptocurrencies alsmaar groeien. Steeds meer mensen maken gebruik van cryptocurrencies en deze trend lijkt ondanks de huidige koersen niet tot stilstand te komen.

Ook wordt er achter de scherm in een rap tempo doorontwikkeld. In een daadwerkelijke crypto winter zou de ontwikkeling van nieuwe en bestaande crypto projecten worden vertraagd, maar hier is vandaag de dag nog geen sprake van, aldus Bank of America.

Mogelijke tegenwind voor crypto

Wel geeft Bank of America aan dat de komende paar maanden wellicht zwaar zullen worden voor menig crypto investeerder. Er bestaan mogelijke macro-economische valkuilen die de potentie voor koersstijgingen zullen belemmeren.

Uiteraard is de onzekerheid in de markt al langere tijd groot naar aanleiding van mogelijke aanscherping van het monetaire beleid door de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve. Ook is de invasie van Oekraïne door Rusland niet bepaald positief voor de crypto markten op de korte termijn.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie