Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Geen wettelijke bescherming bitcoin (BTC) waardoor institutionele beleggers wegblijven, aldus Tom Lee

In een onlangs verschenen interview met Tom Lee gaat de bitcoin (BTC) bull in op het feit waarom institutionele beleggers zich op dit moment nog afzijdig houden van bitcoin. Volgens hem heeft dit vooral te maken met de grootte van bitcoin en het gebrek aan infrastructuur, aldus Lee in een interview met The Block.

In het interview stelt Lee dat crypto een “mechanisch probleem” heeft waardoor institutionele beleggers besluiten weg te blijven. Maar dat is niet de enige reden. Zo legt hij uit:

Er is een mechanisch probleem voor crypto in termen van infrastructuur die nodig is, maar er is waarschijnlijk ook een probleem met de grootte van de markt. […] Ik denk dat crypto nog te klein is voor de institutionele wereld, bitcoin heeft een netwerkwaarde van $180 miljard. Goud heeft een marktkapitalisatie van $9 biljoen.

- Advertentie -

De reden voor het ontbreken van infrastructuur voor institutionele beleggers heeft volgens Lee te maken met het gebrek aan regelgeving en wettelijke duidelijkheid. Volgens hem is er onvoldoende wettelijke bescherming voor bitcoin:

Ik denk dat het tweede probleem is dat infrastructuur niet bestaat. Maar de hoofdoorzaak daarvan is dat er geen wettelijke bescherming voor bitcoin is. Dus hoewel bitcoin wettelijk wordt erkend in meer dan honderd landen, hetzij als een vorm van methodebetaling of als wettig betaalmiddel […] is er onvoldoende wettelijke en regelgevende bescherming voor bitcoin in de VS om te voorkomen dat een executive order vanuit het Witte Huis bitcoin verbiedt.

Tom Lee staat bekend als een echte bitcoin bull. Zo noemde hij bitcoin in augustus nog een “veilige haven” en voorspelde hij dat de cryptocurrency eind dit jaar nog een nieuwe all-time high (ATH) zal bereiken. Later, in september, herhaalde hij zijn verwachting nog eens en sprak hij daarnaast de verwachting uit dat een alt-seizoen zal volgen.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan. Wil je weten wat hij verwacht van de lange termijn? lees dan hier verder!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.383,26 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.383,26 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...