Timo Bult Timo Bult
17/12/2021 16:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/12/2021 16:02

Giveaway slachtoffer stuurt €80.000 aan bitcoins naar oplichter

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Giveaway slachtoffer stuurt €80.000 aan bitcoins naar oplichter

Giveaway scams zijn een tergend probleem in de crypto wereld. Zo nu en dan te lezen in het crypto nieuws vallen mensen nog steeds voor deze scams met onlangs wel een heel pijnlijk geval. Iemand heeft namelijk maar liefst 2 bitcoins (BTC) ter waarde van rond de €80.000 naar een oplichter gestuurd.

Koersstijging bitcoin loopt opvallend parallel met Nvidia
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Wat is een bitcoin giveaway scam?

Voor degenen die niet bekend zijn met giveaway scams volgt hier een korte uitleg. Bitcoin of crypto giveaways zijn scams waar vaak bekende personen worden geïmiteerd op Twitter of het internet. Zo verschijnen er berichten die door deze bekende personen verstuurd lijken te worden waarin nietsvermoedende crypto-bezitters wordt opgeroepen om crypto naar hun adres te sturen.

De hoeveelheid crypto die naar zo’n adres worden verstuurd zou dan vervolgens verdubbeld worden door deze bekende persoon, zo luidt de belofte. Maar dat gebeurt natuurlijk niet. Het slachtoffer is de crypto voor altijd kwijt en de oplichter gaat er vaak zonder gevolgen mee vandoor.

Advertentie

Michael Saylor, Elon Musk en andere crypto beroemdheden

De bekende personen die worden geïmiteerd zijn vaak personen die zeer bekend zijn binnen crypto. Denk aan Michael Saylor (CEO van MicroStrategy), Elon Musk maar ook Nederlandse analisten als PlanB en Michaël van de Poppe. Kijk dus goed uit als een (bekende) persoon vraagt om crypto naar een adres te versturen.

2 bitcoins naar scammer

Ondanks dat het voor sommigen logisch is dat iemand niet zomaar je crypto dubbel terugstuurd, vallen zo nu en dan nog steeds mensen voor deze scams. Deze keer gaat het om een giveaway scam waarbij de MicroStategy CEO wordt geïmiteerd. Dat bedrijf heeft enorme hoeveelheden bitcoins, wat men wellicht doet laten denken dat de belofte van verdubbeling dit keer wel echt is.

Een persoon stuurde enkele dagen geleden zelfs 2 BTC naar een adres van de scammer die via een website een verdubbeling van bitcoins beloofde. Pijnlijk, want de 2 bitcoins hebben bij elkaar een waarde van €80.000, een bedrag dat het slachtoffer nooit meer terug zal zien.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie