Home Nieuws Bitcoin nieuws Grayscale ziet enorme stijging institutionele investeerders in bitcoin (BTC) en ethereum (ETH)...

Grayscale ziet enorme stijging institutionele investeerders in bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) producten

Grayscale Investments, een grote cryptocurrency beleggingsfondsbeheerder, meldt een record-brekend bedrag van $255 miljoen aan investeringen in het derde kwartaal van 2019. Dat kondigt het bedrijf aan in een persbericht gepubliceerd op 15 oktober.

Grayscale’s voornaamste product, de Grayscale Bitcoin Trust, zag een stijging van maar liefst 300% tussen 1 juli en 30 september. Het totaal aan investeringen verdrievoudigde het afgelopen kwartaal naar $254,9 miljoen ten opzichte van de $84,8 miljoen het kwartaal daarvoor.

- Advertentie -

De Grayscale Bitcoin Trust was veruit het populairste product en zag $171,7 miljoen aan investeringen, wat tevens de beste driemaandelijkse prestatie is sinds het product zes jaar geleden werd gelanceerd. Ook de Grayscale Ethereum Trust en Grayscale Ethereum Classic Trust zagen een sterke stijging en brachten samen meer dan $100 miljoen binnen.

Grayscale, opgericht in 2013 door de Digital Currency Group, meldt dat het grootste deel van de investeringen komt vanuit institutionele beleggers, zo’n 84% vloeit voort uit hedgefondsen. Zo lijkt het erop dat er toch eindelijk een toestroom van institutionele investeerders in de markt is. Rayhaneh Sharif-Askary, directeur van sales bij Grayscale, zei in een interview met The Block vorige week het volgende:

Weet je, het is echt grappig, ik wordt dit veel gevraagd. Er is in de media de vraag over wanneer institutionele beleggers betrokken zullen raken, wanneer ze gaan beleggen, en het is zo grappig omdat het ironisch is. We zien namelijk institutionele beleggers al de hele tijd bij ons investeren.

Echter ondanks het succes bij Grayscale en de recente lancering van Bakkt, het handelsplatform van de Intercontinental Exchange (ICE), zit de markt het afgelopen kwartaal in een dip. De prijs van bitcoin (BTC) is met bijna 40% gedaald van de piek rond $13.000 eind juni naar ongeveer $8.000 op het moment van schrijven.

In gerelateerd nieuws heeft Grayscale de goedkeuring ontvangen van de Amerikaanse Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) om de Grayscale over-the-counter (OTC) Digital Large Cap Fund (GDLCF) aan te bieden. Uit het persbericht van 14 oktober blijkt dat het voor het eerst is dat een dergelijk product deze goedkeuring ontvangt.

Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe column voor je klaarstaan. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.140,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.205,94 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.210,44 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.212,77 Kopen
4
Bitrush
Reviewed
€8.429,72 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.