Kevin Schijven Kevin Schijven
17/10/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/10/2019 14:45

Grayscale ziet enorme stijging institutionele investeerders in bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) producten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grayscale ziet enorme stijging institutionele investeerders in bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) producten

Foto: 24K-Production/Shutterstock

Grayscale Investments, een grote cryptocurrency beleggingsfondsbeheerder, meldt een record-brekend bedrag van $255 miljoen aan investeringen in het derde kwartaal van 2019. Dat kondigt het bedrijf aan in een persbericht gepubliceerd op 15 oktober.
Grayscale’s voornaamste product, de Grayscale Bitcoin Trust, zag een stijging van maar liefst 300% tussen 1 juli en 30 september. Het totaal aan investeringen verdrievoudigde het afgelopen kwartaal naar $254,9 miljoen ten opzichte van de $84,8 miljoen het kwartaal daarvoor.
De Grayscale Bitcoin Trust was veruit het populairste product en zag $171,7 miljoen aan investeringen, wat tevens de beste driemaandelijkse prestatie is sinds het product zes jaar geleden werd gelanceerd. Ook de Grayscale Ethereum Trust en Grayscale Ethereum Classic Trust zagen een sterke stijging en brachten samen meer dan $100 miljoen binnen.
Grayscale, opgericht in 2013 door de Digital Currency Group, meldt dat het grootste deel van de investeringen komt vanuit institutionele beleggers, zo’n 84% vloeit voort uit hedgefondsen. Zo lijkt het erop dat er toch eindelijk een toestroom van institutionele investeerders in de markt is. Rayhaneh Sharif-Askary, directeur van sales bij Grayscale, zei in een interview met The Block vorige week het volgende:

Weet je, het is echt grappig, ik wordt dit veel gevraagd. Er is in de media de vraag over wanneer institutionele beleggers betrokken zullen raken, wanneer ze gaan beleggen, en het is zo grappig omdat het ironisch is. We zien namelijk institutionele beleggers al de hele tijd bij ons investeren.

Echter ondanks het succes bij Grayscale en de recente lancering van Bakkt, het handelsplatform van de Intercontinental Exchange (ICE), zit de markt het afgelopen kwartaal in een dip. De prijs van bitcoin (BTC) is met bijna 40% gedaald van de piek rond $13.000 eind juni naar ongeveer $8.000 op het moment van schrijven.
In gerelateerd nieuws heeft Grayscale de goedkeuring ontvangen van de Amerikaanse Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) om de Grayscale over-the-counter (OTC) Digital Large Cap Fund (GDLCF) aan te bieden. Uit het persbericht van 14 oktober blijkt dat het voor het eerst is dat een dergelijk product deze goedkeuring ontvangt.
Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe column voor je klaarstaan. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie