Grayscale ziet enorme stijging institutionele investeerders in bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) producten

Grayscale Investments, een grote cryptocurrency beleggingsfondsbeheerder, meldt een record-brekend bedrag van $255 miljoen aan investeringen in het derde kwartaal van 2019. Dat kondigt het bedrijf aan in een persbericht gepubliceerd op 15 oktober.

Grayscale’s voornaamste product, de Grayscale Bitcoin Trust, zag een stijging van maar liefst 300% tussen 1 juli en 30 september. Het totaal aan investeringen verdrievoudigde het afgelopen kwartaal naar $254,9 miljoen ten opzichte van de $84,8 miljoen het kwartaal daarvoor.

De Grayscale Bitcoin Trust was veruit het populairste product en zag $171,7 miljoen aan investeringen, wat tevens de beste driemaandelijkse prestatie is sinds het product zes jaar geleden werd gelanceerd. Ook de Grayscale Ethereum Trust en Grayscale Ethereum Classic Trust zagen een sterke stijging en brachten samen meer dan $100 miljoen binnen.

Grayscale, opgericht in 2013 door de Digital Currency Group, meldt dat het grootste deel van de investeringen komt vanuit institutionele beleggers, zo’n 84% vloeit voort uit hedgefondsen. Zo lijkt het erop dat er toch eindelijk een toestroom van institutionele investeerders in de markt is. Rayhaneh Sharif-Askary, directeur van sales bij Grayscale, zei in een interview met The Block vorige week het volgende:

Weet je, het is echt grappig, ik wordt dit veel gevraagd. Er is in de media de vraag over wanneer institutionele beleggers betrokken zullen raken, wanneer ze gaan beleggen, en het is zo grappig omdat het ironisch is. We zien namelijk institutionele beleggers al de hele tijd bij ons investeren.

Echter ondanks het succes bij Grayscale en de recente lancering van Bakkt, het handelsplatform van de Intercontinental Exchange (ICE), zit de markt het afgelopen kwartaal in een dip. De prijs van bitcoin (BTC) is met bijna 40% gedaald van de piek rond $13.000 eind juni naar ongeveer $8.000 op het moment van schrijven.

In gerelateerd nieuws heeft Grayscale de goedkeuring ontvangen van de Amerikaanse Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) om de Grayscale over-the-counter (OTC) Digital Large Cap Fund (GDLCF) aan te bieden. Uit het persbericht van 14 oktober blijkt dat het voor het eerst is dat een dergelijk product deze goedkeuring ontvangt.

Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe column voor je klaarstaan. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€29.083,00 Kopen
1
Bitvavo
€28.545,20 Kopen
2
Litebit
€28.837,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
€28.856,50 Kopen
Meer nieuws

Tesla CEO Elon Musk praat weer over bitcoin (BTC), en cryptocurrency scams met zijn beeltenis nemen weer toe

Tesla en SpaceX CEO Elon Musk praat weer over bitcoin (BTC) op Twitter en dat trekt natuurlijk weer veel aandacht. Eerder deze week zei...

Britse financieel adviseur wil bitcoin (BTC) volledig verbieden, succes lijkt onwaarschijnlijk

De Britse financieel adviseur Neil Liversidge, naar verluidt een veteraan in het vak, dringt de Britse regering aan om álle transacties met cryptocurrencies waaronder...

Polkadot schiet XRP langs, is nu 4e grootste cryptocurrency en bereikt samen met Chainlink nieuwe ATH

Polkadot (DOT) begint sterk aan 2021. De totale marktkapitalisatie van DOT is vandaag gestegen naar de vierde plaats qua grootste cryptocurrencies op de markt...

Grayscale koopt direct duizenden bitcoins (BTC) na openen deuren voor nieuwe investeerders

Op 13 januari opende Grayscale de deuren weer voor nieuwe investeerders. Niet lang daarna werd al duidelijk dat de vraag naar bitcoin (BTC) onder...

Bitcoin (BTC) gaat nog steeds naar $400.000 volgens miljardair Scott Minerd, maar geeft waarschuwing

Miljardair Scott Minerd, CIO van Guggenheim Partners, een grote internationale investeringsmaatschappij, zei eind vorig jaar dat bitcoin (BTC) naar $400.000 kan stijgen. Eerder deze week...

Ethereum (ETH) reserves crypto exchanges raken op zegt analist, maar klopt dat wel?

Er gaat een verhaal rond dat de hoeveelheid aan ether (ETH) op cryptocurrency-exchanges momenteel drastisch terugloopt. De vraag naar ETH zou zo hard zijn...