Ivo Melchers Ivo Melchers
28/11/2022 14:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/11/2022 14:05

Groei crypto-geldautomaten neemt flink af door bearmarkt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Parilov

Een crypto-geldautomaat is een fysiek apparaat waarmee mensen bitcoin (BTC) of andere cryptocurrencies kunnen kopen of verkopen. Bijna alle crypto-geldautomaten ondersteunen bitcoin, maar het percentage dat ook altcoins als ethereum (ETH) ondersteunt neemt ook toe. Eerder kon je in het bitcoin nieuws lezen dat er na negen jaar bijna 39.000 crypto-geldautomaten bestaan wereldwijd. Echter is de groei van deze ATM’s niet gestaag verlopen en is het afhankelijk van de staat van de markt.

Bitcoin wordt meer waard dan goud, zegt cryptobull Pompliano
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Invloed huidige bearmarkt

Dat de ontwikkeling van deze crypto ATM’s meegaan met de cycli van Bitcoin, is duidelijk te zien in de vergelijking van de ontwikkeling van 2021 ten opzichte van 2022. 2021 was het jaar dat de koers van bitcoin en vele altcoins tot nieuwe records waren gestegen, terwijl 2022 in het teken staat van wanhoop en alsmaar dalende koersen.

In 2021 waren er, volgens data van CoinATMRadar, namelijk maar liefst een totaal van 20.300 nieuwe crypto-geldautomaten geplaatst over de hele wereld. In de eerste elf maanden van 2022 zijn er echter slechts 6.100 nieuwe crypto ATM’s geplaatst, wat ongeveer 3 keer minder is dan in 2021.

Advertentie

Crypto ATM’s per land

De verdeling van de apparaten waar je bitcoin en andere altcoins kunt kopen loopt ook erg uiteen. Het zal weinig mensen verbazen dat de Verenigde Staten op de eerste plek staat op de ranglijst van landen met de meeste crypto ATM’s. De Verenigde staten staat met kop en schouders bovenaan met een totaal van 34.236 automaten en op nummer twee staat Canada met 2.698 apparaten.

El Salvador, het eerst land ter wereld waar bitcoin een wettig betaalmiddel is, staat momenteel op een vijfde plek met een totaal van 212 automaten. Vorige maand kon je al lezen dat Spanje het Midden-Amerikaanse land had ingehaald en het meest populaire land is op het gebied van crypto-geldautomaten in Europa.

Polen heeft intussen een sterke groei meegemaakt, aangezien het aantal met maar liefst 50% is gestegen in iets meer dan een maand tijd. Hierdoor staat Polen op het moment op de vierde plek en zelfs boven het land van de ‘Bitcoin revolutie’.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie