Roy van Krieken Roy van Krieken
16/10/2021 07:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/10/2021 07:02

Groot pensioenfonds uit Australië staat op het punt te investeren in bitcoin (BTC)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Groot pensioenfonds uit Australie staat op het punt te investeren in bitcoin (BTC)

Queensland Investment Corporation (QIC) is een enorm Australisch pensioenfonds met maar liefst $92,4 miljard aan activa onder beheer. Hiermee staat QIC op de vijfde plek van Australië. Onlangs maakte het fonds aan de Financial Times bekend dat zij serieus overwegen om te investeren in cryptocurrencies.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Pensioenfondsen

Stuart Simmons, het hoofd van de crypto afdeling van QIC, gaf aan dat zij hoogstwaarschijnlijk eerst van start zullen gaan met enkele voorzichtige investeringen. Dit komt omdat QIC eerst meer zekerheid wil op het gebied van regulatie. Simmons stelt dat de overheid in Australië eerst de benodigde helderheid omtrent deze regulatie moet verschaffen voordat QIC met grote bedragen gaat investeren.

Simmons gelooft dat zodra de markt verandert van een ‘wilde westen’ naar een professionele markt meer pensioenfondsen en andere conservatieve vermogensbeheerders een sprong in het diepe zullen wagen.

Een aantal grote vermogensbeheerders in Australië hebben reeds een positie in een of meerdere cryptocurrencies genomen, maar tot dusver heeft nog geen enkel pensioenfonds een dergelijke stap gemaakt. Deze soort vermogensbeheerders zijn over het algemeen een stuk conservatiever dan andere fondsen en met een crypto investering zou QIC het eerste pensioenfonds in Australië worden dat een dergelijke stap neemt.

Om die reden is een eventuele investering van QIC in crypto een enorme stap voor de crypto gemeenschap. Dit zal dan ook warm onthaald worden door crypto investeerders over de hele wereld.

Advertisement

Super-fondsen

Volgens Simmons is het slechts een kwestie van tijd voordat andere pensioenfondsen, of ‘super-funds’ zoals hij het noemt, vergelijkbare stappen zullen gaan ondernemen. 

“Ik denk niet dat het onvermijdelijk is dat super funds en de institutionele markt zullenl gaan investeren in crypto, maar naarmate het segment volwassener wordt bestaat er een goede kans dat super funds blootstelling zullen gaan nastreven.”

Over de hele wereld hebben slechts een handjevol pensioenfondsen in cryptocurrencies geïnvesteerd. Hoe meer banken, pensioenfondsen en andere instituties laten zien dat zij niet langer bang zijn voor de wereld van cryptocurrencies, hoe makkelijker het wordt voor de overgebleven instituties om hierin te volgen. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement