Roy van Krieken Roy van Krieken
09/10/2021 14:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/10/2021 14:31

Gaat president Biden crypto aan banden leggen? Experts in dubio over gevolgen van regulatie

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

 

Al langere tijd is er veel onrust binnen de crypto gemeenschap omtrent mogelijke stappen van de Amerikaanse overheid om de wereld van cryptocurrencies onder controle te krijgen. Nieuwe wetten werden opgesteld en overheidsinstanties spreken zich geregeld negatief uit over het crypto ecosysteem.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Joe Biden

Ditmaal maakt Bloomberg bekend dat president Joe Biden mogelijk het plan heeft om middels een ‘Executive Order’ overheidsinstanties te dwingen te zoeken naar mogelijke regulerende maatregelen van de crypto markten.

Een dergelijk order van de president is uniek, omdat hiervoor geen toestemming behaald hoeft te worden bij het Amerikaans congres. De president geniet daarom een grote macht om zijn agenda enigszins door te drukken.

Een eventueel order van Biden wil niet direct zeggen dat het voorbij is met crypto in de Verenigde Staten of elders in de wereld. De geruchten gaan dat Joe Biden zijn executive order alleen gaat gebruiken om overheidsinstanties te bewegen om rapporten op te stellen over hoe zij eventueel de crypto industrie kunnen gaan reguleren.

Vervolgens zou het plan zijn om op een uniforme manier te zoeken naar gepaste regulatie van de crypto industrie in het land. Doordat de Verenigde Staten uiteraard financieel een enorme invloed heeft op de wereld zullen dergelijke maatregelen globale effecten hebben.

Amerikaanse wetgevers hebben al langere tijd kopzorgen over de snelle opmars die cryptocurrencies en blockchain technologie maken. Vooral stablecoins vallen niet goed in de smaak bij financiële autoriteiten aldaar.

Advertentie

Gevolgen van regulatie?

Wat de gevolgen zijn van vergaande regulatie voor de crypto markten is natuurlijk nu nog niet te zeggen. Aan de ene kant zijn investeerders huiverig, omdat regulatie de potentie heeft om veel van de voordelen van crypto teniet te doen.

Aan de andere kant bestaan er investeerders die zich niet bepaald veel zorgen maken over het idee van Amerikaanse crypto regulatie. Michael Saylor, CEO van Microstrategy, geeft bijvoorbeeld aan dat hij de kans juist groot acht dat regulatie voor een bepaalde verbetering van de veiligheid van het ecosysteem kan zorgen.

Dit kan vervolgens weer als gevolg hebben dat investeerders die nu nog grote twijfels hebben over een eventuele crypto investering worden gerustgesteld. Uiteraard zijn conclusies over de gevolgen pas te trekken als uiteindelijk puntje bij paaltje komt.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie