Roy van Krieken Roy van Krieken
04/10/2021 06:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2023 13:53

Amerikaanse senator: ‘Stablecoins moeten 1-op-1 gedekt worden door cash geld’

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Amerikaanse senator: ‘Stablecoins moeten 1-op-1 gedekt worden door cash geld’

Al langere tijd bestaat er grote discussie over stablecoins en de vraag of dergelijke cryptocurrencies op dit moment wel werken naar behoren. Stablecoins zijn cryptocurrencies die worden gekoppeld aan een achterliggende valuta of activa. Vaak is dat fiat valuta zoals de Amerikaanse dollar of de euro.

De grote vraag bij dergelijke stablecoins is of zij 1-op-1 gedekt moeten zijn met de achterliggende valuta. Bij veel grote stablecoins zoals Tether (USDT) blijkt dat dit niet het geval is

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Sen. Cynthia Lummis

Dit zorgt voor veel kopzorgen bij regulerende organen in de Verenigde Staten. Zo sprak senator Cynthia Lummis zich onlangs in een speech in de Amerikaanse Senaat uit tegen het gevaar dat stablecoins met zich mee kunnen brengen.

Cynthia Lummis is normaal gesproken erg pro-crypto. Desalniettemin geeft zij aan dat stabelcoins problematisch kunnen zijn voor de crypto economie en zelfs de Amerikaanse economie in zijn geheel.

“Stablecoins moeten 100% gedekt worden door cash en cash equivalenten, en dit moet regelmatig gecontroleerd worden. Ik maak me zorgen dat sommige stablecoins niet altijd door gepaste middelen gedekt worden op een transparante wijze.”

Daarnaast geeft Lummis aan dat zij eist dat stablecoins zich houden aan wetten om het witwassen van geld tegen te gaan. Een oplossing die zij hiervoor geeft is dat alleen bepaalde gemachtigde instanties stabelcoins mogen uitgeven.

Advertentie

Stablecoins en regulatie

Stablecoins worden al langere tijd met argusogen bekeken door de autoriteiten in de Verenigde Staten. Zo noemde de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, stablecoins nog ‘poker chips voor de casinotafels’.

Andere Amerikaanse instanties zoals de centrale bank en het Ministerie van Financiën hebben zich eveneens negatief uitgelaten over de positie van stablecoins binnen de wereld van crypto.

Het lijkt dan ook voor de hand te liggen dat de Amerikaanse autoriteiten binnen de kortste keren vergaande regulatie omtrent stablecoins zullen invoeren. Wat de gevolgen hiervan zullen zijn voor de crypto markten moet uiteraard nog maar blijken.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie