Roy van Krieken Roy van Krieken
30/09/2022 14:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/09/2022 14:38

Grootste vermogensbeheerder ter wereld lanceert crypto-ETF in Europa

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

BlackRock is de allergrootste asset manager van de hele wereld. Het bedrijf heeft meer dan $10 biljoen aan activa onder beheer en daarmee is het een absolute kolos binnen de financiële wereld. Het bedrijf lijkt voorzichtig de crypto markt binnen te treden, met als laatste ontwikkeling de lancering van een crypto-ETF, ofwel beursfonds, voor de Europese markt.

Toekomst bitcoin is rooskleurig volgens megabank, ondanks prijsdaling
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto-ETF

Het nieuwe beursfonds dat in Europa verhandeld zal gaan worden krijgt de naam “iShares Blockchain Technology UCITS ETF”. Het biedt klanten de mogelijkheid om via een vertrouwd product op de beurs blootstelling te krijgen aan de crypto industrie.

Het beursfonds bevat eigenlijk voornamelijk crypto bedrijven, dus geen cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) of ethereum (ETH). Er kan dus gesproken worden over indirecte blootstelling in plaats van directe blootstelling. Onder meer MicroStrategy, Coinbase en Marathon Digital zijn opgenomen in het beursfonds. Ook bedrijven die bijvoorbeeld mining apparatuur leveren, zoals Nvidia en IBM, zijn aanwezig binnen het nieuwe ETF.

Het nieuwe ETF is vergelijkbaar met een crypto-ETF dat BlackRock eerder al op de Amerikaanse markt lanceerde. Volgens product strategist bij BlackRock, Omar Mufti, is het uitbreiden naar de Europese markt een logische keuze geweest. Immers, bij BlackRock zien ze duidelijk dat steeds meer klanten vraag hebben naar crypto-producten.

“Wij geloven dat digitale activa en blockchain technologie steeds relevanter zullen worden voor onze klanten naarmate de use cases zich ontwikkelen in omvang, schaal en complexiteit.”

BlackRock en crypto adoptie

Jarenlang bleef BlackRock enigszins op de achtergrond als het op het omarmen van de crypto markt aankwam. Echter, sinds een paar maanden lijkt het roer bij de reusachtige vermogensbeheerder om te zijn gegooid.

Mondjesmaat komt BlackRock met steeds meer crypto-gerelateerde producten en ook de top van het bedrijf spreekt eigenlijk erg positief over de crypto markt. Door de enorme invloed van BlackRock in de financiële wereld, zou dit zomaar eens een impuls kunnen geven aan de hele crypto industrie.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie