Roy van Krieken Roy van Krieken
22/02/2024 13:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/02/2024 11:24

Grote Bitcoin whales kopen in 2024 voor miljarden aan BTC

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin-whales-BTC-santiment

Foto: Shutterstock/Tory Kallman

Te midden van de huidige opwaartse trend, waarin de prijzen van bitcoin (BTC) de pan uit rijzen, spelen grote whales een cruciale rol. Deze investeerders domineren de markt met wallets variërend tussen de 1.000 en 10.000 BTC erop en lijken de oorzaak te zijn achter de recente piek. Data van het blockchain analyse platform Santiment laat echter een interessante tegenstrijdigheid zien.

Crypto Ontbijt: Bitcoin halving wordt gevierd door investeerders
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Sharks vs whales

Digitale wallets met een BTC balans tussen de 100 en 1.000 BTC, die ook wel sharks worden genoemd, zijn momenteel aan het verkopen volgens Santiment. Deze activiteit staat haaks op wat de grote whales doen: zij slaan juist in grote aantallen bitcoin in. Deze bevinding van Santiment wordt verder ondersteund door het netto verschil in bitcoin tussen kleinere en grotere portefeuilles. Dit duidt op aanzienlijke accumulatie door grote whales.

Whale portefeuilles die tussen de 1.000 en 10.000 bitcoins bezitten hebben maar liefst $12,95 miljard toegevoegd in 2024. In tegenstelling tot de portefeuilles die 100 tot 1.000 BTC bezitten, hebben zij voor een uitstroom van $7,89 miljard gezorgd in 2024.

De cijfers komen neer op een netto instroom van ongeveer $5 miljard. Deze trend suggereert een groeiend vertrouwen in de lange termijn vooruitzichten van de digitale munt en kan dienen als indicator voor mogelijke prijsstijgingen op de lange termijn. Uiteindelijk hebben de grotere investeerders natuurlijk ook meer macht dan kleinere investeerders. Het feit dat de grote whales juist inslaan is dan ook een positief signaal te noemen.

Advertentie

Bullish factoren

Naast het positieve teken dat whales massaal inkopen, zijn er ook andere factoren die duiden op een verdere stijging. Zo wordt er steeds meer bitcoin van exchanges gehaald, wat een lange termijn investeringsgedrag van investeerders suggereert. Een recent voorbeeld is een bitcoin whale die 18.000 BTC van een exchange haalde.

Daarnaast staat de Bitcoin halving voor de deur, een gebeurtenis die de schaarste verhoogt en historisch gezien de koers heeft doen stijgen. Tot slot kunnen de verwachte renteverlagingen in Amerika de interesse in risicovollere investeringen, zoals bitcoin, stimuleren. Het zullen een spannende paar maanden worden, met hopelijk hard stijgende koersen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie