Grote Kroatische supermarktketen ziet bitcoin interesse groeien

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grote Kroatische supermarkt ziet bitcoin interesse groeien

Foto: BalkansCat / Shutterstock.com

De Kroatische supermarktketen Konzum begon eind 2021 met het accepteren van bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies als betaalmiddel. Ondanks de bear markt waar we in verkeren is deze betaalmethode steeds populairder geworden.

In december 2021 begon Konzum met het accepteren van 9 cryptocurrencies als betaalmiddel. Men kan sindsdien hun boodschappen betalen met onder andere bitcoin, ethereum (ETH), USD coin (USDC) en tether (USDT). Het begon met online aankopen, maar ondertussen kan het ook al bij verschillende zelfscankassa’s in fysieke winkels. Bovendien is Konzum bezig met het Kroatische crypto betaalbedrijf Electrocoin om deze mogelijkheid naar 700 fysieke winkels te brengen.

Ines Barbir, van Konzum, zegt dat de implementatie succesvol is verlopen en dat de supermarktketen de crypto betaalmethode constant aan het uitbreiden is. Exacte cijfers over de groei bleven overigens wel uit.

Crypto in Kroatië

Volgens een vertegenwoordiger van Konzum behoort Kroatië tot de top van Europa, als het aankomt op crypto adoptie. Dit zou onder andere komen door de opmars van fintech bedrijven zoals het eerder genoemde Electrocoin. De vertegenwoordiger liet ook het volgende optekenen:

“Ongeacht de bearmarkt zijn we tevreden met de belangstelling die maar blijft groeien. De algemene interesse in cryptocurrency-betalingen blijft gestaag toenemen, evenals de interesse voor de implementatie van cryptocurrency-betalingen in Kroatië.”

Er wordt overigens ook gesproken over de onzekerheid die heerst rondom crypto betalingen:

“Dat komt vooral door de onzekerheid en het wantrouwen in nieuwe technologieën, maar ook door de stand van zaken rond de regulering van de crypto-industrie.”

Deze onzekerheid komt ook deels door de overheid van Kroatië. Er wordt namelijk maar weinig losgelaten over crypto regulering. In het verleden heeft de Nationale Bank van Kroatië wel aangegeven dat bitcoin en andere cryptocurrencies geen wettelijk betaalmiddel zijn.

Ondanks dit alles is Kroatië wel een van de landen die het meest ‘crypto klaar’ is, volgens een rapport van Forex Suggest.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie