Shane Kuijpers
01/08/2021 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/11/2023 09:44

Grote vermogensbeheerder van $45 miljard wil bitcoins (BTC) kopen, de trend houdt aan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grote vermogensbeheerder van $45 miljard wil bitcoins (BTC) kopen, de trend houdt aan

Er is opnieuw een grote vermogensbeheerder die gaat inzetten op bitcoin (BTC), namelijk het Amerikaanse GoldenTree Asset Management. Het bedrijf beheert zo’n $45 miljard en gaat met deze stap andere grote spelers als Guggenheim Partners achterna.

In een rapport was te lezen dat GoldenTree bitcoin wil toevoegen, in een poging hun portfolio uit te breiden en diverser te maken. Ook was te lezen dat de vermogensbeheerder van plan is om crypto-inversteringsexperts in dienst te nemen. Hiermee willen ze zich zo goed mogelijk wapenen en de aandacht verschuiven naar de crypto industrie. Het is overigens niet bekend hoeveel ze precies hebben geïnvesteerd in BTC, wel is het bekend dat ze het voorlopig alleen bij bitcoin houden.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Vermogensbeheerders en banken investeren in bitcoin

Met de beslissing van Goldentree om bitcoin toe te voegen aan hun portfolio, zijn ze zeker niet de eerste uit hun branche. Institutionele beleggers en vermogensbeheerders zien de vraag naar cryptocurrencies groeien en komen hun klanten daarin steeds meer tegemoet.

Recentelijk werd al bekend dat een nieuwe regelgeving in Duitsland er voor heeft gezorgd dat institutionele fondsen 20% van hun portfolio toe mogen wijden aan crypto. Dit is een goede stap in de richting van een grotere crypto-adoptie, zeker aangezien Duitsland op dat gebied altijd terughoudend is gebleven.

Een onderzoek van eind juli, uitgevoerd door Fidelty Digital Assets, wees uit dat 71% van de ondervraagde investeerders in de (nabije) toekomst willen beleggen in bitcoin of andere digitale munten. Dit sluit aan bij de trend die hierbij is geschetst.Daarnaast zijn er ook steeds meer banken die zich met crypto gaan bemoeien. Amerikaanse grootmachten als JPMorgan en Bank of America bieden hun klanten steeds meer opties wat betreft cyrpto. Zo is het voor een aantal klanten van Bank of America mogelijk om BTC futures te verhandelen via de bank. De bank nam ook deel aan een crowdfunding van een nieuwe stablecoin genaamd Paxo, evenals grote exchanges Coinbase en FTX.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement