Roy van Krieken Roy van Krieken
06/01/2022 16:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/01/2022 16:15

Heeft de bitcoin koers nog vuurwerk in petto?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Heeft de bitcoin koers nog vuurwerk in petto?

Foto: ImageFlow/Shutterstock

Veel crypto investeerders werden vanochtend wakker en werden overspoeld door rode cijfers in hun portfolio. De bitcoin (BTC) koers, alsmede de rest van de crypto markten, maakte een heftige neerwaartse beweging door en veel investeerders zijn op het moment in paniek. Bekende analisten delen hun gedachten over de crash en voorspellen wat de nabije toekomst kan gaan brengen. Veel van hen zijn het eens over het feit dat er wellicht meer vuurwerk aan zit te komen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin analisten

De recente crypto crash was hoogstwaarschijnlijk het gevolg van een waterval aan liquidaties die teweeg gebracht werd naar aanleiding van het slechte nieuws dat De Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, gisterenavond naar buiten bracht. Er zou een strenger monetair beleid en een verhoging van de rente komen om de inflatie af te remmen.

De neerwaartse beweging was vrij heftig, maar volgens een bekend analist, William Clemente, viel het eigenlijk wel mee. Hij had persoonlijk nog veel heftigere volatiliteit verwacht.

 

Volgens Clemente is de hoge open interest, ofwel het aantal derivaten contracten dat open stond, van bitcoin voor de recente crash enorm hoog. Vaak wordt ten tijde van extreme volatiliteit een groot deel van deze open interest geflushed. Dit keer was dit nog niet het geval. De open interest blijft namelijk nog altijd vrij hoog.

Daarom verwacht Clemente dat een heftig volatiele periode eigenlijk nog moet beginnen. Of de koers voornamelijk naar boven of naar beneden zal bewegen kan Clemente niet zeggen. Wel is hij er heilig van overtuigd dat ‘het feestje pas net is begonnen’.

Crypto sentiment

Het sentiment onder crypto investeerders is op het moment ook ronduit slecht te noemen. Volgens de bekende Fear & Greed index heerst er op dit moment extreme angst binnen de crypto gemeenschap.

De laatste keer dan deze index de waarde ‘15’ liet zien was in juli van het vorige jaar. Destijds stond de koers van bitcoin rond de $30.000 en dreigde deze hier zelfs doorheen te breken. De koers van bitcoin zette vervolgens echter een opwaartse beweging die uiteindelijk tot een nieuwe all-time high leidde.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie