Kevin Schijven Kevin Schijven
14/02/2023 09:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/02/2023 09:15

Hoe reageert Bitcoin vandaag op CPI? Koers kan zeer volatiel worden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Aanstaande woensdag en donderdag zijn belangrijk voor de bitcoin koers

Foto: Volodymyr Maksymchuk/Shutterstock

Bitcoin (BTC) zakte gisteren, net als op vrijdag, weer onder $21.500 en tikte op sommige beurzen zelfs de $21.350 aan. Vervolgens herstelde bitcoin iets, maar werd afgelopen nacht rond $21.850 afgewezen. Toch houdt bitcoin sindsdien stand boven de $21.700, maar lijkt dit niveau nu weer te testen. Bitcoin komt op het moment van schrijven uit op $21.699 op Binance en €20.192 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,1% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 11%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $419 miljard en de dominantie op 41,8%. De Fear & Greed Index komt uit op 50 (Neutral).

Crypto ontbijt: Bitcoin halving nadert met kritieke inflatiecijfers
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Amerikaanse CPI volgt vanmiddag

Vandaag staan alle ogen in de financiële wereld gericht op de publicatie van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI). Deze inflatiecijfers hebben het afgelopen jaar vaker voor flink wat volatiliteit gezorgd op de markten. Vandaag om 14.30 Nederlandse tijd worden de inflatiecijfers gepubliceerd.

Momenteel wordt verwacht dat de jaarlijkse inflatie in de VS op 6,2% uitkomt, een kleine verlaging ten opzichte van de 6,5% van december. Truflation voorspelt zelfs een verlaging naar 5,8%

Advertentie

Hoe zullen markten reageren op de CPI?

Mocht de CPI inderdaad een stuk lager dan verwacht uitkomen, dan kan dit mogelijk een flinke rally veroorzaken, vooral onder meer risicovolle assets. Zo voorspelt JPMorgan, de grootste bank van de VS, dat de S&P 500 hard kan stijgen als de CPI onder 6% uitkomt. Bitcoin zal dan hoogstwaarschijnlijk volgen en mogelijk nog volatieler reageren. Een CPI boven 6,5% kan echter juist een flinke daling veroorzaken.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Correlatie tussen bitcoin en andere assets blijft toenemen

Dat bitcoin met de rest van de markt mee reageert in dit soort situaties, is ondertussen geen grote verassing meer. De correlatie tussen bitcoin en andere assets is de afgelopen jaren flink toegenomen, vooral sinds de COVID crash, meldt Ecoinometrics.

Econoom legt uit waarom bitcoin gisteren plotseling hard crashte
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin NFT steeds populairder

Ondertussen valt het op dat non-fungible tokens (NFT) zeer in de smaak zijn op Bitcoin sinds de lancering van Ordinals. Toch lijkt niet de hele Bitcoin gemeenschap hier even blij mee te zijn.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor een groot aantal cryptomunten direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie