Roy van Krieken Roy van Krieken
26/03/2022 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/03/2022 18:30

Hoe realistisch is een Amerikaans verbod op Bitcoin?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

De laatste tijd is de overheid in de Verenigde Staten serieuze stappen aan het nemen om de crypto industrie te reguleren. Over het algemeen wordt er niet gevreesd door crypto analisten voor een verbod op bijvoorbeeld bitcoin (BTC), maar dit scenario is niet volledig uit te sluiten. Volgens befaamde investeerder Kevin O’Leary is de kans dat er een bitcoin verbod van de grond zal komen verwaarloosbaar, maar andere experts, zoals Roy Niederhoffer, zien de kansen iets minder positief in.

Bitcoin ETF’s behalen bijzondere overwinning op grootste goud ETF
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

‘Verbod is onmogelijk’

In een interview met Kitco News liet O’Leary weten dat hij totaal niet verwacht dat de Amerikaanse overheid uiteindelijk zal besluiten om het Bitcoin netwerk te verbieden. Volgens hem zijn de financiële voordelen simpelweg te groot voor een dergelijk verbod. O’Leary stelt dat een ban niet langer een existentiële dreiging is voor het netwerk.

“Er is geen kans dat we Bitcoin gaan verbieden of iets anders dat economisch veelbelovend is in termen van het ontwikkelen van nieuwe technologieën voor financiële diensten en betalingssystemen,”

De Amerikaanse overheid heeft zelf ook al enigszins gesuggereerd dat een verbod op het moment niet op tafel ligt. Dat geeft natuurlijk geen garantie voor de toekomst, maar het is wel een positief signaal.

De andere kant van het verhaal

Niet iedereen is het met het standpunt van O’Leary eens. Andere experts en analisten geloven dat een verbod absoluut nog tot de mogelijkheden behoort. Een van die experts is de hedge fund manager Roy Niederhoffer. Hij geeft in hetzelfde interview aan dat het kortzichtig is om de kans, al is het een kleine kans, op een verbod volledig te verwerpen. Hij geeft aan dat in een niet al te ver verleden zelfs het investeren in goud verboden was in de Verenigde Staten.

“Er is een kans dat Bitcoin verboden wordt. In veel landen, waaronder de Verenigde Staten, werd het privébezit van goud verboden. Mocht dat echter gebeuren, dan zou het zo’n omgeving van chaos en hyperinflatie zijn dat Bitcoin op dat moment nog meer geld waard zou zijn. Als ze het gaan verbieden, wordt dat het moment waarop je absoluut Bitcoin wilt inslaan.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie