Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
22/08/2020 09:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/08/2020 09:55

'Hoeveel bitcoin (BTC) heb jij?' Vraagt schrijver van Rich Dad Poor Dad die flinke crisis verwacht

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Hoeveel bitcoin (BTC) heb jij?' Vraagt schrijver van Rich Dad Poor Dad die flinke crisis verwacht

Op 21 augustus plaatste de schrijver van Rich Dad Poor Dad, Robert Kiyosaki, een Tweet waarin hij zijn volgers waarschuwt voor de aanstaande crisis. Volgens hem moet je niet langer wachten met investeren in safe havens als bitcoin (BTC). Hij schreef zijn tweet naar aanleiding van een actie van Warren Buffet die onlangs een groot deel van zijn aandelen verkocht.
“Buffet verkoopt aandelen in banken, banken gaan failliet, flinke banken crisis is onvermijdelijk. De overheid drukt massaal geld bij om rellen te voorkomen. Het is niet langer de tijd om te ‘overwegen’ om bitcoin te kopen. Hoeveel goud, zilver en bitcoin heb jij?” Schreef Kiyosaki.


Kiyosaki is een bekend voorstander van bitcoin en dringt er regelmatig publiekelijk op aan bitcoin te kopen omdat hij zijn twijfels heeft bij het huidige monetaire systeem.
De corona crisis heeft de situatie alleen maar verslechterd en benadrukken zijn zorgen omtrent de afhankelijkheid van fiat. Daarbij komt dan nog de reactie van bitcoin voorstanders die vrezen voor de gevolgen van de acties die de overheid neemt tegen het virus.
Na het uitbreken van het coronavirus zakte de waarde van veel aandelen en steeg de waarde van edelmetalen en bitcoin door de Amerikaanse overheid die veel geld bijgedrukt heeft. Momenteel wekt de wereldeconomie veel nieuwe zorgen. In Amerika staat er meer dan $7 biljoen op de balans van de centrale bank, dat suggereert meer bemoeienis van banken binnen traditionele markten.
“De balance sheet zit momenteel boven de $7 biljoen, wat investeerders uitnodigt verder te investeren in de S&P 500 aangezien deze koers sterk gerelateerd is aan de balance sheet.” Aldus marktanalist Holger Zschaepitz op Twitter.


De S&P 500 doormaakte een sterke stijging en bereikte een nieuwe high deze week. Desondanks de onzekerheid rondom het coronavirus en de financiële schade die de Amerikaanse burger geleden heeft.
De meeste instituties staan ook op scherp als het op Bitcoin aankomt om op die manier de boot niet te missen. Onlangs kocht investeerder MicroStrategy voor bijna $250 miljoen aan bitcoin eind juli. Ook de bitcoin futures zagen niet eerder zoveel openstaande contracten en bereikte deze week een recordhoogte van $5 miljard.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie