Rico Engelbarts
14/08/2020 06:22 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/08/2020 06:22

Bitcoin (BTC) hodling steeds populairder bij grote instituties

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) hodling steeds populairder bij grote instituties

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het lijkt er op dat instituties grote hoeveelheden bitcoin (BTC) vasthouden en het dus niet verkopen. Data van de blockchain die dateert uit 2016 toont dit aan. Andere data uit verschillende bronnen toont op social media aan dat bepaalde wallets al twee jaar niet meer aangeraakt zijn.
Op dit moment worden er grote partijen bitcoin ingekocht die vermoedelijk voor de lange termijn bestemd zijn. Zo kocht Grayscale 14.422 BTC en Microstrategy 21.454 BTC. Dit terwijl de miners ongeveer 12.594 BTC hebben gemined volgens analist Kevin Rooke.


De huidige interesse en liefde voor bitcoin haalde deze week de voorpagina dankzij MicroStrategy. De grootste cryptocurrency ter wereld is voor het bedrijf nu de nieuwe waardeopslag. De waarde waarvoor ingekocht is, is ruim $250 miljoen.
Grayscale heeft ondertussen ook weer bitcoin gekocht na een periode van weinig activiteiten. Het bedrijf bezit al een gigantisch aantal bitcoin. De schatting is dat ze 3,4% van de totale marktkapitalisatie zullen bezitten in 2021. De totale waarde van assets in beheer is ruim $5 miljard.
De afgelopen weken hebben de miners ook veel minder bitcoin gemined dan dat er vraag blijkt te zijn vanuit deze instituties. Na de halving is het aantal bitcoin wat er te halen valt uit een nieuw block met 50% gedaald, hierdoor was de kans op een prijsstijging zeer groot.
Het vaste aanbod en de manier waarop bitcoin gemined wordt zorgt er nog steeds voor dat er schaarste heerst.
Momenteel lijkt het er op dat traders nog niet van plan zijn om hun bitcoin te verkopen. En de huidige grafieken impliceren hetzelfde. BTC/USD bereikt weer recordhoogtes dit jaar. Het lijkt er nu ook op dat veel investeerders gaan voor een lange termijn investering en vele dit ook al hebben gedaan.
Volgens Charles Edward, digital asset manager van Capriole, is de laatste keer dat er zoveel van het aanbod opgeslagen was in Bitcoin, in 2016. De vraag groeit momenteel gestaag maar niemand lijkt interesse te hebben in het verkopen van hun bitcoin. Toen dit in 2016 geconstateerd werd, werd twee jaar later een all time high bereikt.


De vergelijking met 2016 werd ook gemaakt door Willy Woo, statisticus. Hij gaf aan dat bitcoin zich begeeft in een vroeg stadium van een bull run die vergelijkbaar is met die in het vierde kwartaal van dat jaar.
Microstrategy CEO, Michael Saylor’s citeerde, Tyler Winklevoss, op Twitter tegen zijn volgers zei dat ze bitcoin moesten gebruiken als hedge tegen inflatie. “De inflatie is hoog, wapen jezelf tegen inflatie met bitcoin.” schreef hij woensdag.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie