Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) hodling steeds populairder bij grote instituties

Het lijkt er op dat instituties grote hoeveelheden bitcoin (BTC) vasthouden en het dus niet verkopen. Data van de blockchain die dateert uit 2016 toont dit aan. Andere data uit verschillende bronnen toont op social media aan dat bepaalde wallets al twee jaar niet meer aangeraakt zijn.

Op dit moment worden er grote partijen bitcoin ingekocht die vermoedelijk voor de lange termijn bestemd zijn. Zo kocht Grayscale 14.422 BTC en Microstrategy 21.454 BTC. Dit terwijl de miners ongeveer 12.594 BTC hebben gemined volgens analist Kevin Rooke.

- Advertentie -

De huidige interesse en liefde voor bitcoin haalde deze week de voorpagina dankzij MicroStrategy. De grootste cryptocurrency ter wereld is voor het bedrijf nu de nieuwe waardeopslag. De waarde waarvoor ingekocht is, is ruim $250 miljoen.

Grayscale heeft ondertussen ook weer bitcoin gekocht na een periode van weinig activiteiten. Het bedrijf bezit al een gigantisch aantal bitcoin. De schatting is dat ze 3,4% van de totale marktkapitalisatie zullen bezitten in 2021. De totale waarde van assets in beheer is ruim $5 miljard.

De afgelopen weken hebben de miners ook veel minder bitcoin gemined dan dat er vraag blijkt te zijn vanuit deze instituties. Na de halving is het aantal bitcoin wat er te halen valt uit een nieuw block met 50% gedaald, hierdoor was de kans op een prijsstijging zeer groot.

Het vaste aanbod en de manier waarop bitcoin gemined wordt zorgt er nog steeds voor dat er schaarste heerst.

Momenteel lijkt het er op dat traders nog niet van plan zijn om hun bitcoin te verkopen. En de huidige grafieken impliceren hetzelfde. BTC/USD bereikt weer recordhoogtes dit jaar. Het lijkt er nu ook op dat veel investeerders gaan voor een lange termijn investering en vele dit ook al hebben gedaan.

Volgens Charles Edward, digital asset manager van Capriole, is de laatste keer dat er zoveel van het aanbod opgeslagen was in Bitcoin, in 2016. De vraag groeit momenteel gestaag maar niemand lijkt interesse te hebben in het verkopen van hun bitcoin. Toen dit in 2016 geconstateerd werd, werd twee jaar later een all time high bereikt.

De vergelijking met 2016 werd ook gemaakt door Willy Woo, statisticus. Hij gaf aan dat bitcoin zich begeeft in een vroeg stadium van een bull run die vergelijkbaar is met die in het vierde kwartaal van dat jaar.

Microstrategy CEO, Michael Saylor’s citeerde, Tyler Winklevoss, op Twitter tegen zijn volgers zei dat ze bitcoin moesten gebruiken als hedge tegen inflatie. “De inflatie is hoog, wapen jezelf tegen inflatie met bitcoin.” schreef hij woensdag.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.164,87 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.164,87 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...