Kevin Schijven Kevin Schijven
26/11/2020 15:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/11/2020 15:55

Honderden miljoenen dollars geliquideerd op Binance tijdens bitcoin (BTC) correctie

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Honderden miljoenen dollars geliquideerd op Binance door bitcoin (BTC) correctie

Blockchain onderzoeksbureau Glassnode meldt dat vandaag maar liefst $425 miljoen aan bitcoin (BTC) long posities op cryptocurrency-exchange Binance zijn geliquideerd:


Daarnaast blijkt uit gegevens van Datamish dat nog eens $117 miljoen in bitcoin longposities waren geliquideerd op BitMEX en $14,7 miljoen op Bitfinex.
Vanochtend was al op Crypto Insiders te lezen dat dit waarschijnlijk een van de redenen is waarom de koers van bitcoin plotseling met 10% onderuit vloog vannacht. Bitcoin tikte gisteren bijna zijn all-time high (ATH) uit eind 2017 aan, maar schoot toen hard omlaag.
Enkele dagen geleden was nog te lezen dat deze correctie er wellicht aan zat te komen. De zogenaamde funding rates van perpetual futures lagen namelijk erg hoog. Dat duidt aan dat er te veel longposities werden afgesloten in verhouding tot shortposities. Investeerders waren overtuigd dat de BTC-prijs snel verder zou stijgen en daar maakte investeerders die short gingen gebruik van.
Als een sterke correctie van de koers plaatsvindt, dan kan dit gevolgd worden door een reeks van liquidaties, die de prijs verder omlaag duwen, wat ook wel een long squeeze genoemd wordt. Ook Brian Kelly van CNBC waarschuwde hier eerder deze week voor.
Gisteren meldde Glassnode nog dat de open interest (IO) op bitcoin-futures een ATH had bereikt op Binance van $1.17 miljard:


Tevens meldde het bedrijf gisteren dat het aantal bitcoin-whales, mensen met minimaal 1.000 BTC in bezit, ook een nieuwe ATH had bereikt. Het vorige record was inmiddels vier jaar oud.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie