Kevin Schijven Kevin Schijven
20/03/2020 12:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/03/2020 12:00

"Ik kan niet in woorden omschrijven hoe bullish ik ben wat Bitcoin betreft"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

CEO en oprichter van Global Macro Investor, Raoul Pal, denkt dat al het vertrouwen in de huidige economie is verdwenen. Aan de andere kant beweert Pal, ondanks de recente gigantische duikvlucht van de koers van bitcoin, optimistisch te zijn over de meest dominante cryptocurrency.

Zo berichtte hij in een tweet:


 

Ik kan niet in woorden omschrijven hoe bullish ik ben wat Bitcoin betreft. We riskeren het hele systeem te verliezen. Ik weet dat ze een manier zullen vinden om het systeem te redden, maar al het vertrouwen is verdwenen.

Heren/dames die in goud geloven – met jullie komt het ook goed. het is alleen dat $BTC grotere voordelen kent, maar het is ook meer risico dan goud.

Afgelopen maand heeft de cryptomarkt flinke verliezen geleden, evenals de traditionele aandelenmarkt. Dit heeft grotendeels te maken gehad met de verspreiding van het coronavirus. Grote bedrijven zijn gemiddeld 30% van hun waarde verloren en cryptocurrencies bijna 45%; en dat binnen een maand tijd. Desondanks wisten de koersen van een aantal cryptocurrencies vandaag te stijgen 

Volgens Pal loopt het huidige systeem een groot risico, ook al zou de markt overeind blijven staan. Het meeste vertrouwen is inmiddels verloren.

Cryptocurrency exchange BitMEX liet deze week ook iets weten omtrent de huidige stand van zaken. Volgens de exchange zijn de banken aan het einde van hun Latijn en doen ze te weinig moeite om de economie te ondersteunen.

Als de huidige economie blijkt te falen dan heeft Bitcoin een zonniger vooruitzicht dan goud zegt Pal. Ook al blijft de prijs van goud momenteel een stuk stabieler, Bitcoin is de afgelopen maand maar 8% aan waarde verloren.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Meer bullish geluiden

Pal is niet de enige die bullish blijft ondanks de recente duikvlucht.

Edward Snowden zei afgelopen week dat het volgens hem een goed moment is om te kopen omdat de prijs aanzienlijk is gedaald zonder dat daar een goede reden voor is.


 

Hij tweette eerder al dat Bitcoin een tegengeluid is voor censuur.

Wekelijks neemt Crypto Insider David een macro update op voor leden van onze members-omgeving. Afgelopen dinsdag leek ons weer een mooi moment om deze waardevolle update met het grote publiek te delen. David gaat in op de vraag of het coronavirus het verloop van de markt verklaart. Stay safe! 

In zijn meest recente column legt David aan de hand van grafieken de situatie uit en bespreekt hij wanneer hij een koper wordt. Mis ‘m niet!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie