Ivo Melchers Ivo Melchers
05/01/2023 13:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/01/2023 13:31

In deze Europese stad kun je leven met alleen bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Oleg_P

Lugano, een klein plaatsje in Zwitserland, ging in maart 2022 El Salvador achterna door drie cryptocurrencies om te dopen tot wettige betaalmiddelen. El Salvador was het eerste land dat van bitcoin (BTC) een wettig betaalmiddel maakte. Tijdens de Bitcoin 2021 conferentie maakte de president van El Salvador, Nayib Bukele, de plannen bekend om BTC te gaan erkennen als wettig betaalmiddel. Enkele maanden later ging de Bitcoin-wet officieel van kracht in het Midden-Amerikaanse land.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin, USDT en LVGA token

De drie cryptocurrencies die door Lugano erkend werden als wettig betaalmiddel zijn bitcoin, Tether (USDT) en de eigen LVGA token. Hiermee zette de stad een soortgelijke stap als El Salvador en wil het dat het de bitcoin hoofdstad van Europa wordt. Dit iniatief wordt ook wel ‘Lugano Plan B’ genoemd. Tether steunt hierin de Zwitserse stad en heeft tevens twee fondsen opgericht. Een fonds van drie miljoen Zwitserse franc (CHF) voor de stad en een van honderd miljoen CHF voor startups.

Ook is er een fysieke locatie in het hart van de stad geopend, wat dient als de hub voor alle crypto- en blockchain startups.

Advertentie

BTC adoptie

In juli 2022 was er ook een ‘Plan B summer school’ in Lugano, waarin studenten de uitdagingen van het bedrijfsleven leren met betrekking tot regelgevende en technologische implicaties waarmee het Bitcoin-ecosysteem wordt geconfronteerd. Studenten leren ook over het Bitcoin-protocol, Lightning Network als een layer-2 schaaloplossing, consensusmechanismen en de fundamenten van de crypto-industrie.

Enkele maanden geleden kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat het in Lugano mogelijk werd gemaakt om met BTC, USDT en de LVGA token te betalen bij de McDonald’s. De stad maakte nu bekend dat op het moment ‘honderden’ winkeliers BTC accepteren. Hierdoor zal het mogelijk moeten zijn voor burgers en/of bezoekers om in de stad te leven met uitsluitend BTC of USDT. Er is tevens een map gecreëerd waarin duidelijk en overzichtelijk te zien is op welke plekken je allemaal met BTC en USDT kan betalen

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie