Timo Bult Timo Bult
05/10/2022 05:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/10/2022 05:20

Met bitcoin bij McDonald’s betalen, het kan sinds kort in deze stad

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Met bitcoin bij McDonald's betalen, het kan sinds kort in deze stad

Foto: 8th.creator / Shutterstock.com

De adoptie van bitcoin (BTC) komt sinds de afgelopen jaren beetje bij beetje op gang. El Salvador accepteert de crypto nu al wettig betaalmiddel, maar ook dichter bij huis zien we interessante ontwikkelingen. In het laatste bitcoin nieuws valt nu bijvoorbeeld te lezen dat men sinds kort in Lugano, Zwitserland kan betalen met BTC bij het restaurant met de grote gele ‘M,’ McDonald’s dus!

‘Bitcoin halving is het meest bullish scenario ooit voor de BTC koers’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Met bitcoin betalen bij McDonald’s

De mogelijkheid om in Lugano met BTC te betalen is te zien in een recente video gepubliceerd op Twitter. Daarin is te zien hoe iemand iets bestelt bij McDonald’s, waarna de medewerker een betaalterminal aan de klant laat zien. De klant scant vervolgens de QR-code die te zien is op de terminal met zijn bitcoin wallet waarna de betaling wordt voldaan. Naast bitcoin kan men ook met de stablecoins tether (USDT) en luga (een Zwitserse franc stablecoin) betalen.

Lugano is een plaatsje in Zwitserland waar Italiaans gesproken wordt. Het heeft zo’n 63.000 inwoners. Lugano kwam al eens eerder in het nieuws voorbij. Het wil namelijk van de eerder genoemde cryptocurrencies wettige betaalmiddelen maken. Niet gek dus dat het voorop loopt als het om de adoptie van crypto gaat. Destijds zei de burgemeester Michele Foletti over het plan:

“We geloven sterk in deze technologie, in de potentie om de technologie op te schalen, en in onze geïntegreerde samenwerking met Tether om een betere en meer open, transparante en slimme stad bouwen.”

Voor McDonald’s is BTC niet nieuw

Naast dat crypto voor Lugano niets nieuws is, is voor McDonald’s ook bitcoin niets nieuws. Aangezien het wereldwijd restaurants heeft, heeft het ook een aantal locaties in El Salvador. Daar moeten bedrijven sinds de Bitcoin-wet verplicht bitcoin accepteren. Hierdoor werden grote ketens als Starbuck en McDonald’s gedwongen om de crypto-wereld te betreden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie