Ivo Melchers Ivo Melchers
22/02/2023 10:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/02/2023 10:30

Internet oprichter vergelijkt crypto met gokken

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El fundador de Internet compara las cryptos con los juegos de azar

Foto: Nejron Photo/Shutterstock

Tim Berners-Lee, de uitvinder van het wereldwijde web (WWW), is van mening dat crypto ‘gevaarlijk’ is en vergelijkt het investeren in deze digitale activaklasse met gokken. Hij is echter wel van mening dat cryptocurrencies nuttig kunnen zijn voor het uitvoeren van transacties als ze bij ontvangst worden omgezet in fiat.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Waarschuwing voor crypto

De oprichter van het internet verscheen recentelijk in een podcast van CNBC genaamd ‘Beyond The Valley’ en liet hier duidelijk naar voren komen dat hij geen fan blijkt te zijn van crypto. Hij zei dat digitale valuta’s slechts speculatief zijn en vergeleek het met de internetzeepbel. Vanaf 1997 waren internetaandelen razend populair en stegen enorm in waarde, maar in maart 2000 barstte deze bubbel en gingen veel dot com-bedrijven genadeloos ten onder.

Berners-Lee zei het volgende:

‘’Het is alleen maar speculatief. Dat is natuurlijk heel gevaarlijk. Het is eigenlijk als je een kick wilt hebben van gokken. In bepaalde dingen investeren, wat puur speculatief is, is niet waar ik mijn tijd aan wil besteden.’’

Zoals eerdergenoemd was Berners-Lee alleen positief gezind ten aanzien van bitcoin (BTC) en altcoins als ze bij gelovermakingen worden gebruikt en onmiddellijk worden omgezet in fiat-valuta.

Web3 wordt veelal gezien als een uitbreiding van het wereldwijde web op basis van blockchain technologie en decentralisatie. De 99-jarige is echter van mening dat dat de toekomst van het internet Web 3.0 heet en niks te maken zal hebben met blockchain. Volgens hem is deze technologie namelijk niet snel of veilig genoeg.

Advertentie

Bitcoin verbieden?

Eerder deze maand kon je in het crypto nieuws lezen dat de rechterhand van Berkshire Hathaway-fondsmanager Warren Buffett, Charlie Munger, betoogde dat bitcoin en andere cryptocurrencies verboden zouden moeten worden. Munger is al sinds hij weet van het bestaan van bitcoin een enorme scepticus. Volgens de topman zijn cryptovaluta’s geen valuta’s, commodities (grondstoffen) en ook geen effecten. Hij deelt de mening van Berners-Lee dat cryptocurrencies gokcontracten zijn.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie