Kevin Schijven Kevin Schijven
08/03/2020 18:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/03/2020 18:36

Is PlusToken wederom verantwoordelijk voor daling van de bitcoin (BTC) prijs?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Is PlusToken wederom verantwoordelijk voor daling van de bitcoin (BTC) prijs?

De grootste fraude in de wereld van cryptocurrency is waarschijnlijk de Plustoken scam. Ergo, een cryptoanalist, meldt op 7 maart dat deze groep fraudeurs wederom een grote hoeveelheid aan bitcoins (BTC) probeert wit te wassen: namelijk zo’n 13.000 BTC ter waarde van $118 miljoen.


Volgens de onderzoeker heeft PlusToken 13.000 BTC gestuurd naar zogenaamde bitcoin-mixers. Dit zijn meestal illegale cryptocurrency-exchanges waar mensen hun bitcoin of andere crypto kunnen inwisselen om zo hun sporen te wissen.
De koers van bitcoin lag minder dan 24 uur geleden nog boven $9.100, maar de grootste cryptocurrency op de markt is met bijna $500 gedaald en komt op het moment van schrijven onder $8.700 uit.
Er wordt nu gespeculeerd dat PlusToken wederom verantwoordelijk is voor een daling van de prijs. Tevens wordt er gevreesd dat deze grote hoeveelheid wellicht binnenkort op de markt wordt gedumpt wat de prijs nog verder omlaag kan brengen.
De PlusToken scam was wellicht ook verantwoordelijk voor de grote correctie afgelopen zomer. In augustus kwam het nieuws over deze ponzifraude voor eerst naar buiten toen Dovey Wan, medeoprichter van Primitive Ventures, alarm sloeg. PlusToken beloofde enorme rendementen aan zijn investeerders, maar lichte zijn klanten uiteindelijk voor zo’n $3 miljard aan cryptocurrencies op.
Een deel van het team werd destijds opgepakt door de Chinese politie, maar overige leden wisten aan de autoriteiten te ontsnappen. Zij begonnen gelijk hun cryptocurrency in kleine batches te verkopen aan exchanges en in te wisselen bij mixers.
Jacob Canfield, marktanalist en oprichter van Signal Profits, meldt dat het zelfs om 19.000 BTC van PlusToken dit weekend gaat. Daar voegt hij aan toe dat de uitbraak van het coronavirus medeverantwoordelijk is voor de daling van de koers (doordat alle markten momenteel verkopen) en dat bitcoin-miners zijn begonnen met het vasthouden van hun geminde bitcoin.


Vorige maand kwam nog naar buiten dat deze fraudeurs $100 miljoen aan ethereum (ETH) hadden verplaatst.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie