Home Nieuws Bitcoin nieuws Is PlusToken wederom verantwoordelijk voor daling van de bitcoin (BTC) prijs?

Is PlusToken wederom verantwoordelijk voor daling van de bitcoin (BTC) prijs?

De grootste fraude in de wereld van cryptocurrency is waarschijnlijk de Plustoken scam. Ergo, een cryptoanalist, meldt op 7 maart dat deze groep fraudeurs wederom een grote hoeveelheid aan bitcoins (BTC) probeert wit te wassen: namelijk zo’n 13.000 BTC ter waarde van $118 miljoen.

- Advertentie -

Volgens de onderzoeker heeft PlusToken 13.000 BTC gestuurd naar zogenaamde bitcoin-mixers. Dit zijn meestal illegale cryptocurrency-exchanges waar mensen hun bitcoin of andere crypto kunnen inwisselen om zo hun sporen te wissen.

De koers van bitcoin lag minder dan 24 uur geleden nog boven $9.100, maar de grootste cryptocurrency op de markt is met bijna $500 gedaald en komt op het moment van schrijven onder $8.700 uit.

Er wordt nu gespeculeerd dat PlusToken wederom verantwoordelijk is voor een daling van de prijs. Tevens wordt er gevreesd dat deze grote hoeveelheid wellicht binnenkort op de markt wordt gedumpt wat de prijs nog verder omlaag kan brengen.

De PlusToken scam was wellicht ook verantwoordelijk voor de grote correctie afgelopen zomer. In augustus kwam het nieuws over deze ponzifraude voor eerst naar buiten toen Dovey Wan, medeoprichter van Primitive Ventures, alarm sloeg. PlusToken beloofde enorme rendementen aan zijn investeerders, maar lichte zijn klanten uiteindelijk voor zo’n $3 miljard aan cryptocurrencies op.

Een deel van het team werd destijds opgepakt door de Chinese politie, maar overige leden wisten aan de autoriteiten te ontsnappen. Zij begonnen gelijk hun cryptocurrency in kleine batches te verkopen aan exchanges en in te wisselen bij mixers.

Jacob Canfield, marktanalist en oprichter van Signal Profits, meldt dat het zelfs om 19.000 BTC van PlusToken dit weekend gaat. Daar voegt hij aan toe dat de uitbraak van het coronavirus medeverantwoordelijk is voor de daling van de koers (doordat alle markten momenteel verkopen) en dat bitcoin-miners zijn begonnen met het vasthouden van hun geminde bitcoin.

Vorige maand kwam nog naar buiten dat deze fraudeurs $100 miljoen aan ethereum (ETH) hadden verplaatst.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.101,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.165,03 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.169,61 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.181,09 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.