Timo Bult Timo Bult
25/11/2020 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/11/2020 07:04

Japanse financiële reus SBI Group lanceert bitcoin (BTC) leenproduct

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Japanse financiële reus SBI Group lanceert bitcoin (BTC) leningdienst

SBI Group, een enorme Japanse financiële dienstverlener, gaat een “crypto-leenproduct” lanceren. Dit kondigde het bedrijf gisteren, 24 november, aan in een bericht op zijn website.
Het leenproduct zal door dochteronderneming SBI VC Trade worden aangeboden. Klanten krijgen de mogelijkheid om hun crypto uit te lenen aan SBI tegen een vergoeding. Deze vergoeding is echter vrij laag. Klanten ontvangen namelijk slechts 1% rente, daar zit dan wel de belasting al bij in.
Op dit moment is alleen bitcoin (BTC) nog onderdeel van het product. Het bedrijf zegt in de toekomst ook andere grote digitale activa zoals ripple (XRP) en ethereum (ETH) toe te zullen gaan voegen. SBI leent minimaal 0,1 BTC en maximaal 5 BTC, waarvoor klanten dus op jaarbasis 1% rente over ontvangen.
SBI Group legt in de aankondiging vooral de nadruk op betrouwbaarheid, iets waar dergelijke leningplatformen nog wel eens moeite mee hebben. Zo vroeg Cred onlangs zijn faillissement nog aan.
SBI Group is een enorm concern van verschillende dochterondernemingen dat een grote partner is van Ripple, het fintech-bedrijf achter XRP. Ripple zou vanwege de hechte samenwerking een verhuizing van zijn hoofdkantoor naar Japan overwegen. De regelgeving in de Verenigde Staten zou namelijk te vaag zijn en innovatie remmen.
SBI VC Trade kwam onlangs nog in het nieuws vanwege een nieuwe samenwerking met SBI E-sports. Professionele gamers kunnen dankzij de samenwerking hun salaris uit laten betalen in XRP. SBI werkt er daarnaast aan om XRP-betalingen mogelijk te maken in Japanse winkels. Zij die er voor kozen voor XRP als salaris zullen waarschijnlijk extra blij zijn. De XRP koers steeg de afgelopen dagen namelijk enorm hard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie