Timo Bult Timo Bult
01/10/2020 11:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/10/2020 11:18

Ripple (XRP) betreedt de e-sportswereld door nieuwe samenwerking SBI Holdings

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) betreedt de e-sportswereld door nieuwe samenwerking SBI Holdings

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple (XRP) betreedt dankzij een recent aangekondigde samenwerking de e-sportswereld! Het Japanse SBI E-sports gaat samenwerken met de durfkapitalist SBI VC Trade. Een onderdeel van de samenwerking is dat e-sporters hun salaris kunnen laten uitbetalen in XRP.
SBI E-sports is een bedrijf dat e-sporters bijstaat in hun carriëre als e-sporter. Het bedrijf heeft een aantal professionele teams, biedt consultancy en coördineert daarnaast met de media omtrent events en zijn professionele teams.
Met de nieuwe samenwerking wil het overkoepelende bedrijf, SBI Holdings, een betere naamsbekendheid realiseren. Zo krijgen de e-sporters ook een logo van SBI VC Trade op hun shirt. En zij mogen hun salaris dus in XRP laten uitbetalen:

Als een speler die tot “SBI e-Sports” behoort dit wenst te doen, wordt via dit partnerschap het jaarsalaris betaald met het crypto-actief “XRP”.

Maar waarom XRP? SBI werkt al langere tijd samen met Ripple. Zo wil het XRP in gaan zetten voor internationale betalingen en betalingen in winkels in Japan. Een van de apps waarin XRP is geïntergreerd is MoneyTap. 61 banken in Japan ondersteunen de app en dus is SBI een belangrijke speler in de adoptie van XRP in Japan.
SBI Holdings gaf aandeelhouders daarnaast de optie om bonussen in XRP te ontvangen. Kortom, SBI is een bekende van XRP!
Onlangs stelde de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, dat XRP een belangrijke rol kan gaan spelen voor cryptocurrencies uitgegeven door centrale banken. XRP zou volgens hem namelijk een soort brug kunnen vormen tussen de landen wereldwijd.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie