Rico Engelbarts
13/01/2019 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/01/2019 13:00

Japanse toezichthouder reageert op geruchten rondom goedkeuring Bitcoin-ETF

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
japanse_toezichthouder_reageert_op_geruchten_goedkeuring_bitcoin_etf

Al een tijd heersen er geruchten dat de Financial Services Agency (FSA), de Japanse financiële toezichthouder, een aanvraag voor een Bitcoin-ETF aan het overwegen is. Het agentschap laat in een reactie weten hoe het echt zit.
Volgens een aantal media zou de FSA een of meerdere Bitcoin-ETF’s aan het overwegen zijn. Echter blijkt dit volgens de toezichthouder niet waar te zijn. Een woordvoerder laat in een schriftelijke reactie weten:

Het is niet zo dat we overwegen ETF’s die crypto-activa volgen goed te keuren … we overwegen momenteel niet om ze goed te keuren.

De woordvoerder legt verder uit dat het agentschap een onderzoek heeft gedaan. Daaruit bleek dat op cryptocurrency-gebaseerde ETF’s op maatschappelijk vlak onbelangrijk zijn. De FSA denkt daarom dat er geen behoefte is aan crypto-derivaten die op beurzen kunnen worden verhandeld.
In oktober vorig jaar publiceerde het agentschap nog nieuwe richtlijnen voor de crypto-industrie. De toezichthouder keurde de Japan Virtual Currency Exchange Association (JVCE) goed als zelfregulerend orgaan binnen de industrie. De associatie zal volgens de toezichthouder verschillende problemen aan gaan pakken, zoals het feit dat in de industrie de nadruk nog te veel op winstgevendheid ligt.
Ook ICO’s zouden in de toekomst goedgekeurd kunnen gaan worden. De toezichthouder publiceerde onlangs een document waarin het beschrijft welke aspecten van ICO’s gereguleerd moeten worden. De focus ligt hierbij vooral op “investment-type ICO’s”. Het lijkt erop dat deze op dezelfde manier als traditionele effecten-bedrijven gereguleerd gaan worden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement