Ziet Japanse Bitcoin-ETF eerder het licht dan de Amerikaanse variant van VanEck?

11

De financiële waakhond van Japan, de FSA, overweegt naar verluidt een Bitcoin-ETF goed te keuren. De goedkeuring van het exchange-traded fund zou wellicht invloed kunnen hebben op de aanvraag van een ander Bitcoin-ETF in de VS. Daar wacht VanEck nog steeds op de goedkeuring van de Securities and Exchange Commission (SEC).

De kans dat dit invloed zal hebben op de beslissing van de SEC is echter nihil. In de tweede helft van 2018 keurde de Amerikaanse toezichthouder nog 12 Bitcoin-ETF’s af. Lid van de SEC commissie en voorstander van cryptocurrency Hester Peirce beweerde eerder nog dat investeerders niet hoeven te wachten op de goedkeuring. Dit zou volgens haar namelijk dagen of nog jaren op zich kunnen laten wachten.

Alle ETF’s werden afgekeurd omdat de SEC de exchange- en futures-markt van Bitcoin (BTC) nog te klein vindt. De VanEck ETF houdt echter hoop omdat het haar ETF op de OTC-markt (over-the-counter) baseert, welke veel groter zou zijn dan de exchange-markt.  

Het blijft echter onduidelijk of de goedkeuring van de Japanse waakhond invloed zal hebben op de SEC. Het grote verschil tussen de twee landen is dat Japan zeer strikte wetgeving heeft omtrent crypto. Daarnaast is Japan het enige land ter wereld waarin cryptocurrency exchanges alleen met een vergunning mogen opereren.

Daardoor kent de crypto-markt in Japan een stuk meer regulatie en zou een dergelijke ETF onder strikte voorwaarden goedgekeurd kunnen worden. In de VS ontbreekt het over het algemeen nog aan aan adequate regelgeving, wat een van de redenen is dat de de SEC tot nu toe alle Bitcoin-ETF aanvragen heeft afgekeurd.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

+
Satos

9/10

€9.906,69 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.855,84 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.778,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.881,92 Kopen
Bitonic

7.4/10

€9.716,72 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€9.979,82 Kopen
Laatste nieuws