Rico Engelbarts
09/01/2019 18:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/01/2019 18:07

Ziet Japanse Bitcoin-ETF eerder het licht dan de Amerikaanse variant van VanEck?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

De financiële waakhond van Japan, de FSA, overweegt naar verluidt een Bitcoin-ETF goed te keuren. De goedkeuring van het exchange-traded fund zou wellicht invloed kunnen hebben op de aanvraag van een ander Bitcoin-ETF in de VS. Daar wacht VanEck nog steeds op de goedkeuring van de Securities and Exchange Commission (SEC).
De kans dat dit invloed zal hebben op de beslissing van de SEC is echter nihil. In de tweede helft van 2018 keurde de Amerikaanse toezichthouder nog 12 Bitcoin-ETF’s af. Lid van de SEC commissie en voorstander van cryptocurrency Hester Peirce beweerde eerder nog dat investeerders niet hoeven te wachten op de goedkeuring. Dit zou volgens haar namelijk dagen of nog jaren op zich kunnen laten wachten.
Alle ETF’s werden afgekeurd omdat de SEC de exchange- en futures-markt van Bitcoin (BTC) nog te klein vindt. De VanEck ETF houdt echter hoop omdat het haar ETF op de OTC-markt (over-the-counter) baseert, welke veel groter zou zijn dan de exchange-markt.  
Het blijft echter onduidelijk of de goedkeuring van de Japanse waakhond invloed zal hebben op de SEC. Het grote verschil tussen de twee landen is dat Japan zeer strikte wetgeving heeft omtrent crypto. Daarnaast is Japan het enige land ter wereld waarin cryptocurrency exchanges alleen met een vergunning mogen opereren.
Daardoor kent de crypto-markt in Japan een stuk meer regulatie en zou een dergelijke ETF onder strikte voorwaarden goedgekeurd kunnen worden. In de VS ontbreekt het over het algemeen nog aan aan adequate regelgeving, wat een van de redenen is dat de de SEC tot nu toe alle Bitcoin-ETF aanvragen heeft afgekeurd.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie