Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
19/05/2020 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2020 09:45

JK Rowling heeft spijt van bitcoin (BTC) tweet

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
JK Rowling heeft spijt van bitcoin (BTC) tweet

De auteur van Harry Potter heeft op vrijdag een tweet geplaatst waarin ze aan Leigh Cuen, een verslaggever bij Coindesk, vroeg wat Bitcoin (BTC) nou eigenlijk was en dat ze hier meer over te weten zou willen komen. Drie dagen later heeft ze duizenden berichten ontvangen met bitcoin-enthousiastelingen en heeft ze toch spijt gekregen van haar tweet.
“3. Wees nooit onverschillig over Bitcoin op Twitter” zei ze naast een hele waslijst aan dingen die ze volgens haarzelf moet vermijden. Verder zei ze: “Over punt 3: mijn mentions zitten nog steeds vol met mensen die proberen mij ertoe te brengen Bitcoin te kopen of om het mij uit te leggen. Het is erg aardig van je, maar ik zweer het, ik voel me nu volledig ingelicht over het onderwerp.”
Bekende namen in de cryptowereld deden ook hun duit in het zakje, zo ook de mede oprichter van Ethereum (ETH), Vitalik Buterin, en de beheerder van het @Bitcoin twitter account.  De CEO van IOHK, Charles Hoskinson heeft er een video over gemaakt en zelfs Elon Musk reageerde op de tweets.
Al snel werden er nep Twitter accounts aangemaakt die op het account van Rowling leken en deden alsof de schrijfster zelf Bitcoin had aangekocht. De CEO van Coinbase, Brian Armstrong, reageerde op een van de nep accounts en zei dat ze op het platform moest kijken naar alle andere coins die er zijn.
Ondanks dit alles gaf Rowling aan er nog steeds niks van te snappen, zelfs niet als het in Harry Potter taal aan haar werd uitgelegd. (“Wizards still need to trust Gringotts Bank. Bitcoin fixes this.zei @Bitcoin)


“Dit begon als een grap, maar nu ben ik bang dat ik nooit meer zal kunnen inloggen op Twitter zonder dat iemand boos wordt. Ik heb geen Bitcoin. Op een dag zul je een verwarde oude vrouw op straat zien die probeerde een Harry Potter-boek te ruilen voor een aardappel. Wees aardig. Ze probeerde het te begrijpen,” tweette Rowling op 15 mei.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie