Roy van Krieken Roy van Krieken
27/05/2022 05:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2022 05:04

JPMorgan: Crypto is onze favoriete ‘alternatieve activaklasse’ geworden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
JPMorgan: Crypto is onze favoriete ‘alternatieve activaklasse’ geworden

Foto: Lewis Tse / Shutterstock.com

JPMorgan is de allergrootste bank ter wereld. Gisteren maakte deze financiële reus in een notitie bekend dat zij steeds meer geïnteresseerd zijn geraakt in de crypto markt. De bank stelt zelfs dat crypto en bitcoin (BTC) hun ‘alternatieve activaklasse’ naar keuze is geworden. Daarnaast stelt JPMorgan dat de koers van bitcoin (BTC) op dit moment lager ligt dan dat het eigenlijk zou moeten liggen.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

JPMorgan kiest voor crypto

Volgens een rapport van Market Insider heeft de crypto industrie de vastgoedmarkt ingehaald als een van de belangrijkste alternatieve investeringen voor JPMorgan. Alternatieve activaklassen zijn investeringen die niet per se passen in het hokje van aandelen of obligaties. 

Een strategist bij JPMorgan, Nikolaos Panigirtzoglou, verwacht dat we inmiddels een belangrijke capitulatie van de crypto markt achter de rug hebben en dat de koers van bitcoin in de nabije toekomst zomaar eens sterk zou kunnen gaan stijgen.

“De crypto marktcorrectie van de afgelopen maand lijkt meer op een capitulatie ten opzichte van afgelopen januari/februari en voor de toekomst zien we upside voor Bitcoin en crypto markten meer in het algemeen.” 

Doordat de crypto markt harder is gedaald dan andere markten verwacht JPMorgan dat de neerwaartse prijsdruk ondertussen wel aan het eind is gekomen. Dat is dan ook de reden dat nu de crypto markt de positie als belangrijkste alternatieve activaklasse bij de bank heeft overgenomen. Dit heeft alles te maken met het feit dat de potentie voor opwaartse prijsbeweging groot is binnen de crypto markt, aldus JPMorgan.

“Wij vervangen dus vastgoed door digitale activa als onze favoriete alternatieve activaklasse, samen met hedgefondsen,

Institutionele adoptie

Het is eigenlijk vrij opmerkelijk dat JPMorgan nu de crypto industrie als legitieme investering ziet. Slechts een jaar geleden was dit sentiment namelijk nog totaal anders. De CEO van JPMorgan, Jamie Dimon, had niet lang geleden nog geen goed woord over voor de wereld van cryptocurrencies.

Dit sentiment lijkt het afgelopen jaar sterk te zijn veranderd. Hoewel Dimon persoonlijk nog niet helemaal gecharmeerd lijkt te zijn, ziet hij wel in dat cliënten van JPMorgan grote vraag hebben naar crypto investeringsproducten. Mede om die reden zal de investeringsbank daarom steeds meer de crypto sector omarmen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie