Roy van Krieken Roy van Krieken
30/12/2023 11:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/12/2023 11:33

JPMorgan gaat toch meedoen aan Bitcoin ETF, crypto gemeenschap is boos

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
3 bitcoin prijsvoorspellingen voor 2024

Foto: AlyoshinE/Shutterstock

Vannacht werd bekend dat vermogensbeheerder BlackRock zou gaan samenwerken met de allergrootste investeringsbank ter wereld, JPMorgan, voor hun spot Bitcoin (BTC) ETF. Dit terwijl de CEO van de bank, Jamie Dimon, voorheen en zelfs recent nog enorm kritisch was over de crypto industrie. Dit heeft er voor gezorgd dat de crypto gemeenschap hard heeft uitgehaald naar Dimon.

Waarom bitcoin ditmaal niet meestijgt met de GameStop en memecoin hype
Waarom bitcoin ditmaal niet meestijgt met de GameStop en memecoin hype

JPMorgan gaat in zee met BlackRock

Ondanks Dimon’s kritiek op crypto en zijn beweringen dat hij een einde zou maken aan crypto als hij dat kon, toont BlackRock’s bijgewerkte aanmelding voor een ETF bij de SEC, JPMorgan Securities als een geautoriseerde deelnemer voor de ETF. Deze ironische wending heeft vragen opgeroepen over de ware intenties en strategieën van JPMorgan.

Dimon’s eerdere verklaringen over crypto’s rol in criminele activiteiten staan in schril contrast met de bereidheid van zijn bedrijf om een sleutelrol te spelen in een Bitcoin ETF, een instrument dat de toegankelijkheid en acceptatie van Bitcoin zou kunnen vergroten. Crypto-enthousiastelingen en analisten hebben deze schijnbare hypocrisie aan de kaak gesteld, met speculaties over mogelijke dubbele standaarden en de invloed van financieel gewin op morele standpunten.

“Wat dacht je daarvan [senator Elizabeth Warren], Jamie Dimon’s JPMorgan is betrokken bij Bitcoin ondanks dat het alleen gebruikt wordt door terroristen, drugskartels en andere criminelen. Of misschien zijn jij en Jamie Dimon gewoon het Amerikaanse publiek aan het verliegen.” zei Ripple-advocaat John Deaton op X

JPMorgan’s acceptatie van crypto

Terwijl Dimon openlijk crypto afwijst, heeft JPMorgan zijn deelname aan de blockchain- en cryptowereld verdiept de afgelopen tijd. Dit duidt op een complexe balans tussen publieke uitlatingen en zakelijke belangen, waarbij grote banken zoals JPMorgan manoeuvreren in een landschap dat ze niet volledig kunnen negeren.

Terwijl de toekomst van regulatie en acceptatie van crypto onzeker blijft, illustreren deze recente ontwikkelingen de ingewikkelde en soms tegenstrijdige houdingen van financiële leiders zoals Dimon. De volgende halte is waarschijnlijk de goedkeuring van het Bitcoin spot ETF. De verwachting is dat de eerste ETF’s, waaronder die van BlackRock, voor 10 januari al groen licht zullen krijgen van de SEC.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie