Ivo Melchers Ivo Melchers
06/06/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/06/2023 16:00

JPMorgan breidt crypto omarming uit: samenwerking met 6 banken

Nieuws

Foto: Shutterstock/Diego Thomazini

JPMorgan, de grootste investeringsbank ter wereld, lijkt zich langzaam maar zeker open stellen voor de wereld van crypto en blockchain. Terwijl de attitude van het instituut ten aanzien van crypto nog niet volledig eensgezind lijkt te zijn, lijkt het wel steeds meer overtuigd te zijn geraakt van de mogelijkheden van blockchain technologie. In 2020 lanceerde het al zijn Onyx-bedrijfstak, een blockchainplatform die de toewijding aan innovatie van de bankengigant weerspiegelt.

Inmiddels is JPMorgen een samenwerking aangegaan met zes Indiase banken om de transacties in Amerikaanse dollars mogelijk te maken via de blockchain.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Dollar transacties op de blockchain

Op 5 juni schreef Bloomberg namelijk dat de grootmacht binnen de traditionele financiële wereld een verband is aangegaan met HDFC Bank, ICICI Bank, Axis Bank, Yes Bank, IndusInd Bank en de eigen bankeenheid van JPMorgan in Gujurat (India).

De investeringsbank zal, te beginnen vanaf vandaag, de komende maanden in samenwerking met deze Indiase banken een pilot project starten met als doel om dollartransacties 24 uur per dag in realtime te voltooien in plaats van binnen een paar dagen en alleen doordeweeks.

Momenteel kunnen transacties tussen banken namelijk enkele uren duren én is het bovendien niet mogelijk om transacties in het weekend of op feestdagen uit te voeren.

Het hoofdkantoor van het project is de Gujarat International Finance Tec-City, of GIFT City. Het is de poging van India om een internationale financiële hub op te richten die de concurrentie met onder andere Singapore en Dubai aan kan gaan.

Advertentie

Blockchain kan $100 miljard per jaar besparen

Recentelijk verscheen in het crypto nieuws dat een rapport van de Global Financial Markets Association (FGMA) stelde dat traditionele markten maar liefst 100 miljard dollar kunnen bespraken door blockchain technologie in gebruik te nemen. Daarnaast zou het gebruik van smart contracts voor het automatiseren van transacties ook nog eens een extra 20 miljard per jaar besparen.

Dat de adoptie van de technologie zich langzaam uitreikt richting de traditionele financiële wereld blijkt ook uit het nieuws van een aantal weken terug waaruit bleek dat Digital Asset samen met een aantal prominente namen in de financiële sector een eigen blockchain netwerk gaat ontwikkelen, speciaal voor financiële instituties. Hiervoor slaat het de handen ineen met grote namen als Microsoft, Goldman Sachs en Deloitte.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Contratos comerciales de Bitcoin y Ethereum rompen un récord tras otro
Contratos comerciales de Bitcoin y Ethereum rompen un récord tras otro
El BTC se enfrenta a la plata tras una subida histórica de su precio
El BTC se enfrenta a la plata tras una subida histórica de su precio
Hollywood filmará el gigantesco robo de 120.000 Bitcoins
Hollywood filmará el gigantesco robo de 120.000 Bitcoins
Advertentie