Erik Juffermans Erik Juffermans
10/05/2023 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/05/2023 13:00

Microsoft en Goldman Sachs gaan samen een blockchain netwerk lanceren

Nieuws
Microsoft en Goldman Sachs gaan samen een blockchain netwerk lanceren

Foto: Alexandru Chiriac/Shutterstock

Groot nieuws vanuit de financiële wereld. Digital Asset gaat samen met een aantal prominente namen in de financiële sector een eigen blockchain netwerk ontwikkelen. Het gaat om meerdere grote bedrijven, waaronder Microsoft, Goldman Sachs en Deloitte. Het blockchain netwerk zal speciaal ontwikkeld worden voor financiële instituties.

‘Halving maakt vraag naar bitcoin vijf keer hoger dan het aanbod’

Het Canton Netwerk

Op 9 mei werd bekend gemaakt dat het Canton Network zal heten en de synchronisatie van financiële markten zal faciliteren. Het blockchain netwerk zal zich volledig richten op het gebruik door de financiële sector. In juli zal de testfase van het netwerk van start gaan. 

Vice president van Cboe Global Markets, een van de betrokken bedrijven, meent dat blockchain technologie nieuwe mogelijkheden kan “ontgrendelen” in de financiële markt. 

“De ‘tokenization’ van echte assets kan ongeëvenaarde mogelijkheden bieden om een nieuwe markt infrastructuur te creëren en efficiëntie te realiseren in de handel van producten wereldwijd.”

Aldus Cathy Clay, vice president van Cboe. De toelichting van Clay wekt de suggestie dat tokenization een belangrijk aspect wordt van de nieuwe blockchain. Dit houdt in dat bestaande producten zoals effecten of commodities als crypto tokens worden verhandeld. Er zijn al meerdere crypto platformen die dit doen, maar vooralsnog lijken deze de financiële wereld niet te revolutioneren.

Door en voor financiële instituties

Het Canton Network zal echter ontwikkeld worden door en voor grote spelers in de financiële wereld. Het lijkt er daarom op dat de drempel voor financiële instituties een stuk lager komt te liggen om zich te verbinden aan dit aanstaande, mogelijk baanbrekende initiatief.

“Deze blockchain is de eerste van zijn soort, en we zijn zeer blij om samen te werken met globale leiders op weg naar een meer verbonden en efficiënte toekomst voor financiële diensten.”

Aldus Joseph Cody van Deloitte. De crypto winter lijkt inmiddels tot een halt te zijn gekomen, en ook institutionele investeerders lijken langzaamaan weer voorzichtig de crypto wateren te betreden. De aanstaande grootschalige samenwerking in het Canton Network project is een teken hiervan en oogt vooralsnog erg significant.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie