Kevin Schijven Kevin Schijven
17/01/2023 08:54 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/01/2023 08:54

Kan deze bitcoin rally volhouden? Miners en beleggers nemen winst

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin weer afgewezen op $25.000, maar deze signalen worden bullish

Foto: Larina Marina/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft na de enorme stijging van afgelopen week wat rust gevonden. Gisterenochtend verloor bitcoin grip op $21.000, maar de koers vond vervolgens support rond $20.800 en kon gisterenavond weer de $21.000 heroveren. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $21.200 op Binance en €19.575 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1,2% in de plus. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 2%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $408 miljard en de dominantie op 41,2%. De Fear & Greed Index komt uit op 51 (Neutral).

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Belangrijke supports en weerstanden worden deze week getest

Alhoewel bitcoin al voorzichtig begon te stijging sinds de jaarwisseling, kwam dit afgelopen week in versnelling terecht nadat de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) minder angstaanjagend bleek te zijn dan gevreesd werd.

Toch kan het volgens analisten weer een spannende week worden, aangezien veel koersen, waaronder bitcoin, maar ook de S&P 500 (SPX) en de Amerikaanse dollar index (DXY) op belangrijke weerstand of support zitten.

Advertentie

Pakken bitcoin miners winst?

De druk op bitcoin miners is enigszins verlicht door de stijgende koers. Echter blijft de hash rate en daarmee de moeilijkheidsgraad alsmaar toenemen. Mocht de koers weer flink dalen, dan staan de miners weer onder druk, maar hebben ze ditmaal nauwelijks nog reserves om te verkopen.

Analist Ali Martinez meldt dat bitcoin miners in in het nieuwe jaar een flinke hoeveelheid BTC kochten, maar zodra de prijs boven $20.000 uitkwam, ze deze BTC direct weer verkocht hebben.

Analist IT Tech voegt daaraan toe dat hij weer bitcoin uit de wallets van miners ziet stromen. Alhoewel dit ook een interne transacties kunnen zijn, is het ook mogelijk dat deze BTC naar exchanges gestuurd worden om te verkopen.

 

Verwacht geen grote rally na bitcoin halving, zegt Deutsche bank
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Kan deze bitcoin rally volhouden?

Analist Phi Deltalytics meldt dat andere marktparticipanten ook hebben besloten om hun BTC vanuit hun wallets naar exchanges te sturen om winst te pakken. Deze verkoopdruk, samen met de afnemende hoeveelheid stablecoins op exchanges, doet de analist denken dat deze recovery rally van korte duur zal zijn.

Analysebedrijf Kaiko meldt daarnaast dat alhoewel de handelsvolumes eindelijk flink zijn gestegen, de liquiditeit nog niet is hersteld van de FTX crash

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor een groot aantal cryptomunten direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie