Ivo Melchers Ivo Melchers
07/01/2023 07:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/01/2023 07:08

Klanten Mt. Gox moeten nóg langer wachten op teruggave bitcoin

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Mt. Gox bitcoin dump weer uitgesteld, kan nog maanden duren

Foto: Burdun Iliya / Shutterstock.com

Mt. Gox was de allereerste bitcoin (BTC) exchange die al sinds 2010 op de markt was. Binnen drie jaar was het de grootste bitcoin exchange ter wereld en verhandelde het op een gegeven moment bijna 70% van alle bitcoin transacties wereldwijd. In 2014 ging de crypto exchange echter failliet na een enorme hack. Maar liefst 850.000 BTC werd destijds gestolen, dat tegen de huidige bitcoin koers meer dan 14 miljard dollar waard zouden zijn.

Gedupeerden wachten al jaren op een teruggave van een deel van hun bitcoins. 141.686 BTC was namelijk teruggevonden, maar deze zijn nog niet verdeeld onder de slachtoffers.

iPhone-gebruikers met crypto, let op: ‘schakel iMessage uit’
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Bitcoin teruggave uitgesteld

Eerder kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat begin 2023 de verwachting was voor de verdeling van de 141.686 BTC. De registratiedeadline lag in eerste instantie namelijk op 10 januari. Hierin moeten klanten naast hun identiteit ook een betalingsmethode selecteren.

Gisteren werd echter bekend dat de deadline voor de terugbetalingssectie verplaatst is. Schuldeisers hebben nu tot 10 maart te tijd om zich te registreren voor de bitcoin uitbetaling. De reden voor de wijziging is naar verluidt de vooruitgang van rehabilitatieschuldeisers. De rehabilitatie-trustee zal na deze datum beginnen met het bevestigen van de inhoud van de selectie en registratie om de terugbetaling zo snel mogelijk na 10 maart plaats te laten vinden.

Alle klanten die het proces om hun BTC terug te krijgen al hadden voltooid hoven dit niet opnieuw te gaan doen. Ook hoeven deze klanten geen wijzigingen aan te brengen aan de eerder voltooide registratie

Advertentie

BTC daling aanstaande?

Enkele maanden geleden was er veel paniek op Twitter over de distributie van deze bitcoins onder alle slachtoffers van Mt. Gox. Echter is het belangrijk om te vermelden dat niet alle coins in één keer verdeeld worden, maar in delen. Het hele proces zal naar alle waarschijnlijkheid enkele maanden duren. Ook zullen niet alle klanten ervoor kiezen om hun BTC te gaan verkopen, hoewel de klanten wel een enorm hoog rendement kunnen behalen als ze hiervoor zouden kiezen. In 2014 was de koning der cryptocurrencies namelijk ongeveer $500 waard.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie