Ivo Melchers Ivo Melchers
30/05/2023 11:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2023 11:30

Kleine bitcoin investeerders kopen massaal: record aan ‘shrimps’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Alle grote banken zullen bitcoin bewaren - Michael Saylor

Foto: totojang1977/Shutterstock

Met de transparante aard van de blockchain is het mogelijk om de adoptie van Bitcoin (BTC) op een gedetailleerde wijze in kaart te brengen. Het is precies na te gaan hoeveel wallets een bepaald saldo hebben en hoe dit zich ontwikkelt over tijd. Er wordt veelal gefocust op het aantal ‘wholecoiners’, ofwel het aantal wallets met minimaal één BTC, maar de adoptie van de groep kleinere investeerders is ook van uiterst belang.

Bitcoin ETF’s incasseren zware klappen, nieuwe negatieve golf?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin aanbod van shrimps op nieuw record

Analysebedrijf Glassnode deelt bitcoin holders op basis van hun bezit in tot verschillende entiteiten. Voor velen binnen de crypto-wereld zal de term ‘whales’ bijvoorbeeld erg bekend voorkomen. De kleinere investeerders worden vertegenwoordigt door de zogeheten shrimps’, oftewel de wallets met minder dan één BTC.

Het aantal BTC in handen van deze groep kleine investeerders heeft een geleidelijke stijging ervaren tot ongeveer midden 2022. Sindsdien lijkt de stijging een versnelling hoger te zijn gezet en accumuleert deze groep massaal nieuwe bitcoins.

Volgens data van analyseplatform Glassnode is het aanbod van de shrimps in de afgelopen maand met maar liefst 24.600 BTC toegenomen. Als gevolg staat het gecombineerde aanbod van deze groep beleggers momenteel op een all-time high van 1,31 miljoen BTC.

In de hele geschiedenis van de cryptocurrency zijn er slechts 224 dagen (4,3% van de handelsdagen) geweest die hogere maandelijkse veranderingen in het totale aanbod van de shrimps hebben geregistreerd.

Twee momenten waarbij de verandering in BTC-aanbod van de shrimps bijzonder grote pieken vertoonde was tijdens het faillissement van Thee Arrows Capital (3AC) in juni 2022 en de ineenstorting van FTX in november vorig jaar.

Advertentie

1 miljoen wallets met minimaal 1 BTC

Het aantal wallets met ten minste 1 BTC bereikte eerder deze maand de belangrijke mijlpaal van 1 miljoen. Tijdens de bearmarkt van vorig jaar, die tevens gekenmerkt werd door de vele schandalen binnen de industrie, steeg het aantal wallets met minimaal 1 BTC flink. Investeerders hebben dus nog steeds positieve verwachtingen voor de toekomst en blijven tijdens hevige koersdalingen nog altijd bitcoin kopen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie