Kevin Schijven Kevin Schijven
29/09/2019 17:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/09/2019 17:30

LedgerX beschuldigt de CFTC van persoonlijke bias

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
LedgerX beschuldigt de CFTC van persoonlijke bias

Foto: Ruslan Ivantsov/Shutterstock

Cryptocurrency derivatenplatform LedgerX beweert dat de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) het bedrijf oneerlijk behandelt. Dat meldt cryptocurrency nieuwssite Coindesk op 28 september.
LedgerX zou het eerste handelsplatform zijn dat fysieke bitcoin (BTC) futures op de markt aanbiedt. Het bedrijf had eind juli zelfs aangekondigd dat de futures al verkrijgbaar zijn, maar nam dat vervolgens weer terug nadat bleek dat LedgerX de goedkeuring van de CFTC nooit had ontvangen.
Het bedrijf had een amendement van zijn Derivates Clearing Organization (DCO) ingediend bij de CFTC als aanvraag voor het product. Omdat de termijn was verstreken voor de CFTC om hierover een beslissing te nemen gingen ze er bij LedgerX vanuit dat het wel goed zat, maar dat bleek dus niet waar te zijn.
Uit twee brieven, in handen van Coindesk, blijkt dat LedgerX ervan overtuigd is dat de voormalig voorzitter van de CFTC, J. Christopher Giancarlo, met “persoonlijke vooringenomenheid” tegen LedgerX handelt. In de eerste brief staat het volgende:

We hebben een sterk vermoeden om aan te nemen dat deze onredelijke vertraging die duidelijk in strijd is met de Commodity Exchange Act, verband houdt met de vijandigheid van de voorzitter over een blogpost geschreven door onze CEO.

Het is onduidelijk naar welke blogpost de brief refereert. Coindesk meldt dat de CEO van LedgerX, Paul Chou, in een telefoongesprek bevestigd heeft dat de brieven correct zijn en slechts een klein onderdeel zijn van alle berichten die zijn verzonden. Giancarlo heeft op het moment van schrijven nog geen reactie op het nieuws gegeven, maar een woordvoerder van de CFTC, Michael Short, zegt dat de CFTC alle “geregistreerde entiteiten gelijk behandelt.”
LedgerX COO Juthica Chou zegt op Twitter dat de CFTC beweert dat de goedkeuring zo lang duurt omdat LedgerX meerdere malen hun “licentiestrategie” heeft veranderd. Als antwoord heeft de COO de oorspronkelijke aanvraag voor het amendement op Twitter geplaatst en zegt dat hieraan niets is veranderd sinds deze in november 2018 was ingediend.
Er zijn inmiddels meer dan 300 dagen verstreken sinds de aanvraag werd ingediend terwijl de CFTC wettelijk gezien maar 180 dagen heeft om een aanvraag goed te keuren of af te keuren. Het is echter onduidelijk wat er gebeurt als de CFTC deze deadline niet haalt.
Verder wordt er in de brieven geïmpliceerd dat het uitstel wellicht wordt veroorzaakt doordat concurrent Bakkt, het fysieke bitcoin futures platform van de Intercontinental Exchange (ICE), de voorkeur kreeg. Bakkt lanceerde onlangs als het eerste platform dat fysieke bitcoin futures aanbiedt, echter is het handelsvolume in eerste instantie wat teleurstellend.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie