Discussier met alle crypto insiders via Telegram

LedgerX zou als eerste fysieke bitcoin futures hebben gelanceerd, maar had geen goedkeuring

LedgerX kondigde op 31 juli aan dat men op het handelsplatform in fysieke bitcoin (BTC) futures kan handelen. Dat bleek echter achteraf niet waar te zijn, omdat LegerX geen goedkeuring van de Amerikaanse financiële toezichthouder, de Commodities Futures Trading Commission (CFTC), had ontvangen. Dat meldt cryptocurrency nieuwssite CoinDesk op 1 augustus.

LedgerX zou op zijn “Omni” handelsplatform handel in fysieke bitcoin futures gelanceerd hebben. Het zou hiermee het eerste bedrijf in Amerika zijn die deze optie voor investeerders aanbiedt en het zou hiermee zelfs het langverwachte Bakkt van de Intercontinental Exchange (ICE) voor zijn.

- Advertentie -

Echter bleek het dus allemaal niet waar te zijn. LedgerX had nooit de goedkeuring van de CFTC ontvangen en het bedrijf heeft inmiddels toegegeven dat de optie voor bitcoin futures nooit gelanceerd is. LedgerX heeft inmiddels ook de Twitter-berichten verwijderd omtrent de lancering.

LedgerX ontving vorige maand een vergunning van de CFTC om in swaps te handelen, maar niet in futures. Paul Chou, CEO van LedgerX, zegt dat er nauwelijks verschil tussen swaps en futures zit en dat het bedrijf meer dan 180 dagen geleden een amendement had aangevraagd. Dat zou de uiterlijke termijn zijn waarin de CFTC een aanvraag dient goed te keuren of af te keuren. Omdat er geen bezwaar is ontvangen zijn ze bij LedgerX ervan uitgegaan dat het wel goed zit.

Inmiddels heeft Ryan Gorman, woordvoerder van LedgerX, aangegeven dat hij opstapt omtrent het debacle van de afgelopen 24 uur:

Vanwege zorgen omtrent de gebeurtenissen van de afgelopen 24 uur hebben we besloten onze relatie met LedgerX onmiddellijk te beëindigen. Wij danken hen voor de gelegenheid en wensen hen veel succes in de toekomst.

Bakkt heeft op 22 juli een testversie gelanceerd voor de fysieke handel in bitcoin futures. De verwachtingen voor het platform zijn hoog gespannen. Er wordt namelijk al een lange tijd gespeculeerd dat deze lancering ervoor kan zorgen dat er massaal institutionele investeerders naar de cryptocurrency-markt worden getrokken. Naar verwachting lanceert de volledige versie nog dit kwartaal.

Afgelopen maandag verscheen de laatste bitcoin-koersanalyse van Crypto Insider David. Heb je deze nog niet gelezen? Klik dan hier om dit alsnog te doen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.787,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.833,40 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.839,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.858,40 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.000,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.000,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.787,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.833,40 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.839,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€10.858,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...