Kevin Schijven Kevin Schijven
02/08/2019 10:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/08/2019 10:49

LedgerX zou als eerste fysieke bitcoin futures hebben gelanceerd, maar had geen goedkeuring

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
ledgerx_zou_als_eerste_fysieke_bitcoin_futures_hebben_gelanceerd_maar_had_geen_goedkeuring_CFTC

Foto: Ruslan Ivantsov/Shutterstock

LedgerX kondigde op 31 juli aan dat men op het handelsplatform in fysieke bitcoin (BTC) futures kan handelen. Dat bleek echter achteraf niet waar te zijn, omdat LegerX geen goedkeuring van de Amerikaanse financiële toezichthouder, de Commodities Futures Trading Commission (CFTC), had ontvangen. Dat meldt cryptocurrency nieuwssite CoinDesk op 1 augustus.
LedgerX zou op zijn “Omni” handelsplatform handel in fysieke bitcoin futures gelanceerd hebben. Het zou hiermee het eerste bedrijf in Amerika zijn die deze optie voor investeerders aanbiedt en het zou hiermee zelfs het langverwachte Bakkt van de Intercontinental Exchange (ICE) voor zijn.
Echter bleek het dus allemaal niet waar te zijn. LedgerX had nooit de goedkeuring van de CFTC ontvangen en het bedrijf heeft inmiddels toegegeven dat de optie voor bitcoin futures nooit gelanceerd is. LedgerX heeft inmiddels ook de Twitter-berichten verwijderd omtrent de lancering.
LedgerX ontving vorige maand een vergunning van de CFTC om in swaps te handelen, maar niet in futures. Paul Chou, CEO van LedgerX, zegt dat er nauwelijks verschil tussen swaps en futures zit en dat het bedrijf meer dan 180 dagen geleden een amendement had aangevraagd. Dat zou de uiterlijke termijn zijn waarin de CFTC een aanvraag dient goed te keuren of af te keuren. Omdat er geen bezwaar is ontvangen zijn ze bij LedgerX ervan uitgegaan dat het wel goed zit.
Inmiddels heeft Ryan Gorman, woordvoerder van LedgerX, aangegeven dat hij opstapt omtrent het debacle van de afgelopen 24 uur:

Vanwege zorgen omtrent de gebeurtenissen van de afgelopen 24 uur hebben we besloten onze relatie met LedgerX onmiddellijk te beëindigen. Wij danken hen voor de gelegenheid en wensen hen veel succes in de toekomst.

Bakkt heeft op 22 juli een testversie gelanceerd voor de fysieke handel in bitcoin futures. De verwachtingen voor het platform zijn hoog gespannen. Er wordt namelijk al een lange tijd gespeculeerd dat deze lancering ervoor kan zorgen dat er massaal institutionele investeerders naar de cryptocurrency-markt worden getrokken. Naar verwachting lanceert de volledige versie nog dit kwartaal.
Afgelopen maandag verscheen de laatste bitcoin-koersanalyse van Crypto Insider David. Heb je deze nog niet gelezen? Klik dan hier om dit alsnog te doen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement