Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Bakkt, het fysieke bitcoin futures platform, is live, maar markt reageert vooralsnog nauwelijks

Bakkt, het langverwachte handelsplatform voor fysieke bitcoin (BTC) futures, is op 23 september eindelijk gelanceerd!

- Advertentie -

Bakkt is het eerste platform op de markt waar men fysieke bitcoin futures kan kopen. In tegenstelling tot de futures van concurrent Chicago Mercantile Exchange (CME) worden de contracten op Bakkt ook daadwerkelijk in bitcoin uitbetaald.

Bakkt is een product van de Intercontinental Exchange (ICE), die ook de New York Stock Exchange (NYSE) beheert, en zou oorspronkelijk al vorig jaar lanceren, maar dat werd meerdere malen uitgesteld. Het handelsplatform had nog de goedkeuring nodig van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en heeft dat ook inmiddels ontvangen.

Er worden twee soort contracten aangeboden op Bakkt. Dat zijn een dagelijks en een maandelijks bitcoin-futures contract. Er wordt al een lange tijd gespeculeerd dat de lancering van Bakkt een groot aantal institutionele investeerders zal aantrekken.

Echter zien de eerste uren na de lancering er nog niet veel belovend uit. Op het moment van schrijven is het handelsvolume pas 18 bitcoins en enkel via de maandelijkse contracten. Er zijn nog geen dagelijkse contracten verkocht. De lancering heeft tot dusver ook nog geen of nauwelijks invloed op de koers van bitcoin.

Het is natuurlijk ook nog wat vroeg en het volume kan zeker nog de komende tijd stijgen. Jeff Sprecher, CEO van ICE, zei gisteren nog dat het weken of zelfs maanden kan duren voordat Wall Street zijn oordeel zal vellen over het platform.

Er wordt gespeculeerd dat een van de redenen waarom Bakkt niet gelijk massaal institutionele beleggers in de eerste uren aantrekt is omdat ze zich al op CME bevinden. CME meldde vorige maand dat het een groei van 132% zag in de verkoop van bitcoin futures. Een paar dagen geleden kondigde CME nog aan dat het bitcoin opties gaat lanceren begin 2020.

Begin deze maand lanceerde de Bakkt Warehouse, een custody service voor Bakkt, waarop handelaren alvast bitcoin konden storten. Bakkt kondigde toen aan dat het een verzekering van $125 miljoen had afgesloten voor Warehouse.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.150,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.187,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.213,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.235,80 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.351,30 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.351,30 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.150,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.187,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.213,50 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.235,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...