Kevin Schijven Kevin Schijven
23/09/2019 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/09/2019 09:45

Bakkt, het fysieke bitcoin futures platform, is live, maar markt reageert vooralsnog nauwelijks

Nieuws
Bakkt, het fysieke bitcoin futures platform, is live, maar markt reageert vooralsnog nauwelijks

Bakkt, het langverwachte handelsplatform voor fysieke bitcoin (BTC) futures, is op 23 september eindelijk gelanceerd!


Bakkt is het eerste platform op de markt waar men fysieke bitcoin futures kan kopen. In tegenstelling tot de futures van concurrent Chicago Mercantile Exchange (CME) worden de contracten op Bakkt ook daadwerkelijk in bitcoin uitbetaald.
Bakkt is een product van de Intercontinental Exchange (ICE), die ook de New York Stock Exchange (NYSE) beheert, en zou oorspronkelijk al vorig jaar lanceren, maar dat werd meerdere malen uitgesteld. Het handelsplatform had nog de goedkeuring nodig van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en heeft dat ook inmiddels ontvangen.
Er worden twee soort contracten aangeboden op Bakkt. Dat zijn een dagelijks en een maandelijks bitcoin-futures contract. Er wordt al een lange tijd gespeculeerd dat de lancering van Bakkt een groot aantal institutionele investeerders zal aantrekken.
Echter zien de eerste uren na de lancering er nog niet veel belovend uit. Op het moment van schrijven is het handelsvolume pas 18 bitcoins en enkel via de maandelijkse contracten. Er zijn nog geen dagelijkse contracten verkocht. De lancering heeft tot dusver ook nog geen of nauwelijks invloed op de koers van bitcoin.
Het is natuurlijk ook nog wat vroeg en het volume kan zeker nog de komende tijd stijgen. Jeff Sprecher, CEO van ICE, zei gisteren nog dat het weken of zelfs maanden kan duren voordat Wall Street zijn oordeel zal vellen over het platform.
Er wordt gespeculeerd dat een van de redenen waarom Bakkt niet gelijk massaal institutionele beleggers in de eerste uren aantrekt is omdat ze zich al op CME bevinden. CME meldde vorige maand dat het een groei van 132% zag in de verkoop van bitcoin futures. Een paar dagen geleden kondigde CME nog aan dat het bitcoin opties gaat lanceren begin 2020.
Begin deze maand lanceerde de Bakkt Warehouse, een custody service voor Bakkt, waarop handelaren alvast bitcoin konden storten. Bakkt kondigde toen aan dat het een verzekering van $125 miljoen had afgesloten voor Warehouse.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Grote jongens zien kans in bitcoin's crash: $5,8 miljard bijgekocht
Grote jongens zien kans in bitcoin’s crash: $5,8 miljard bijgekocht
Advertentie