Rico Engelbarts
23/12/2018 11:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/12/2018 11:56

Verder uitstel van lancering Bakkt lijkt waarschijnlijk

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
verder_uitstel_lancering_bakkt_lijkt_waarschijnlijk

Het lijkt erop dat de Intercontinental Exchange (ICE) wederom de lancering van haar Bitcoin (BTC) platform voor futures en bewaring, Bakkt, zal uitstellen.
De lancering werd eerder ook al uitgesteld naar 24 januari. Nu blijkt echter dat de ICE vooralsnog goedkeuring moet krijgen van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Met het huidige werktempo van de CFTC is het onwaarschijnlijk dat dit tijdig zal gebeuren.
Dit betekent echter niet dat dat de CFTC het plan zal afkeuren. De CFTC dient nog vrijstelling te verlenen voor Bakkt’s geplande diensten voor bewaring, aldus bronnen die bekend zijn met de discussies omtrent regelgeving. De CFTC-regels vereisen normaliter dat fondsen van klanten worden bewaard door een bank, fonds of een futures-commissie handelaar (FCM).
Echter zijn maandag en dinsdag vakantiedagen voor de Amerikaanse overheid, wat betekent dat het eerste moment waarop het 30-dagen durende proces gestart kan worden de eerstvolgende woensdag is. Dit zou kunnen betekenen dat de lanceerdatum van 24 januari in het gedrang komt. Hiernaast speelt mogelijk ook de dreigende shutdown van de Amerikaanse overheid mee.
Dit wordt mogelijk de tweede uitstelling van Bakkt. Zo had de ICE eerder aangegeven het platform te lanceren rond 12 december. Toen liet de exchange echter weten dat de grote interesse en nodige voorbereidingen voor vertraging hadden gezorgd.
Wat de futures van Bakkt uniek maakt ten opzichte van de platformen van de Chicago Mercantile Exchange (CME) en de Chicago Board Options Exchange (CBOE) is dat deze fysiek worden verwerkt. Dit betekent dat er daadwerkelijk wordt uitbetaald in BTC in plaats van fiat wanneer de contracten worden beëindigd.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie