Home Nieuws Wallets en Exchanges Verder uitstel van lancering Bakkt lijkt waarschijnlijk

Verder uitstel van lancering Bakkt lijkt waarschijnlijk

- Advertentie -

Het lijkt erop dat de Intercontinental Exchange (ICE) wederom de lancering van haar Bitcoin (BTC) platform voor futures en bewaring, Bakkt, zal uitstellen.

De lancering werd eerder ook al uitgesteld naar 24 januari. Nu blijkt echter dat de ICE vooralsnog goedkeuring moet krijgen van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Met het huidige werktempo van de CFTC is het onwaarschijnlijk dat dit tijdig zal gebeuren.

Dit betekent echter niet dat dat de CFTC het plan zal afkeuren. De CFTC dient nog vrijstelling te verlenen voor Bakkt’s geplande diensten voor bewaring, aldus bronnen die bekend zijn met de discussies omtrent regelgeving. De CFTC-regels vereisen normaliter dat fondsen van klanten worden bewaard door een bank, fonds of een futures-commissie handelaar (FCM).

Echter zijn maandag en dinsdag vakantiedagen voor de Amerikaanse overheid, wat betekent dat het eerste moment waarop het 30-dagen durende proces gestart kan worden de eerstvolgende woensdag is. Dit zou kunnen betekenen dat de lanceerdatum van 24 januari in het gedrang komt. Hiernaast speelt mogelijk ook de dreigende shutdown van de Amerikaanse overheid mee.

Dit wordt mogelijk de tweede uitstelling van Bakkt. Zo had de ICE eerder aangegeven het platform te lanceren rond 12 december. Toen liet de exchange echter weten dat de grote interesse en nodige voorbereidingen voor vertraging hadden gezorgd.

Wat de futures van Bakkt uniek maakt ten opzichte van de platformen van de Chicago Mercantile Exchange (CME) en de Chicago Board Options Exchange (CBOE) is dat deze fysiek worden verwerkt. Dit betekent dat er daadwerkelijk wordt uitbetaald in BTC in plaats van fiat wanneer de contracten worden beëindigd.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.291,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.335,20 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€16.348,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.406,90 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.578,20 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...