Kevin Schijven Kevin Schijven
29/08/2019 10:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:50

Vanaf volgende week bitcoin (BTC) storten op handelsplatform Bakkt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Vanaf volgende week bitcoin (BTC) storten op handelsplatform Bakkt

Bakkt, het langverwachte handelsplatform voor fysieke bitcoin (BTC) futures, gaat zijn custody-dienst al op 6 september lanceren. Dat kondigt het bedrijf 28 augustus aan op Twitter:


Bakkt Warehouse is de naam van de bitcoin custodian, oftewel opslagdienst, die volgende week zal lanceren. Klanten kunnen vanaf 6 september hun bitcoin storten in de Bakkt Warehouse in afwachting van de lancering van de fysieke bitcoin (BTC) futures op 23 september.
Bakkt Warehouse is naar verluidt ontwikkeld met de dezelfde beveiligingssystemen als de New York Stock Exchange (NYSE). Bakkt en NYSE zijn beide onderdeel van de Intercontinental Exchange (ICE).
crypto_insiders_telegram_bannerBakkt is het eerste platform op de markt dat fysieke bitcoin futures zal aanbieden. In tegenstelling tot de bitcoin futures op de Chicago Mercantile Exchange (CME) en de Chicago Board Options Exchange (CBOE) worden de futures op Bakkt ook daadwerkelijk in bitcoin uitbetaald in plaats van fiatvaluta.
De verwachtingen omtrent de lancering van Bakkt zijn hooggespannen. Er wordt namelijk verwacht dat de lancering veel institutionele investeerders naar de cryptocurrency-markt zal trekken.
Sam Doctor, Managing Director van Fundstrat Global Advisors, publiceerde in juli een rapport waarin hij beschrijft dat Bakkt voor enorme groei zal zorgen van de cryptocurrency-markt.
Bakkt zou oorspronkelijk al vorig jaar lanceren, maar het bedrijf had destijds nog niet de juiste vergunningen ontvangen. Ook begin dit jaar werd de lancering meerdere malen uitgesteld.
Twee weken geleden kondigde Bakkt de lanceringsdatum van het platform aan nadat het de benodigde vergunningen van Amerikaanse toezichthouders had gekregen, waaronder van de Commodity and Futures Trading Commission (CFTC).
Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Zoals hij vorige week al aangaf zijn z’n ogen nu gericht op de 21 weken Moving Average (MA). Verder lezen? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie