Kevin Schijven Kevin Schijven
29/08/2019 10:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:50

Vanaf volgende week bitcoin (BTC) storten op handelsplatform Bakkt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Vanaf volgende week bitcoin (BTC) storten op handelsplatform Bakkt

Bakkt, het langverwachte handelsplatform voor fysieke bitcoin (BTC) futures, gaat zijn custody-dienst al op 6 september lanceren. Dat kondigt het bedrijf 28 augustus aan op Twitter:


Bakkt Warehouse is de naam van de bitcoin custodian, oftewel opslagdienst, die volgende week zal lanceren. Klanten kunnen vanaf 6 september hun bitcoin storten in de Bakkt Warehouse in afwachting van de lancering van de fysieke bitcoin (BTC) futures op 23 september.
Bakkt Warehouse is naar verluidt ontwikkeld met de dezelfde beveiligingssystemen als de New York Stock Exchange (NYSE). Bakkt en NYSE zijn beide onderdeel van de Intercontinental Exchange (ICE).
crypto_insiders_telegram_bannerBakkt is het eerste platform op de markt dat fysieke bitcoin futures zal aanbieden. In tegenstelling tot de bitcoin futures op de Chicago Mercantile Exchange (CME) en de Chicago Board Options Exchange (CBOE) worden de futures op Bakkt ook daadwerkelijk in bitcoin uitbetaald in plaats van fiatvaluta.
De verwachtingen omtrent de lancering van Bakkt zijn hooggespannen. Er wordt namelijk verwacht dat de lancering veel institutionele investeerders naar de cryptocurrency-markt zal trekken.
Sam Doctor, Managing Director van Fundstrat Global Advisors, publiceerde in juli een rapport waarin hij beschrijft dat Bakkt voor enorme groei zal zorgen van de cryptocurrency-markt.
Bakkt zou oorspronkelijk al vorig jaar lanceren, maar het bedrijf had destijds nog niet de juiste vergunningen ontvangen. Ook begin dit jaar werd de lancering meerdere malen uitgesteld.
Twee weken geleden kondigde Bakkt de lanceringsdatum van het platform aan nadat het de benodigde vergunningen van Amerikaanse toezichthouders had gekregen, waaronder van de Commodity and Futures Trading Commission (CFTC).
Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Zoals hij vorige week al aangaf zijn z’n ogen nu gericht op de 21 weken Moving Average (MA). Verder lezen? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie