Vanaf volgende week bitcoin (BTC) storten op handelsplatform Bakkt

Bakkt, het langverwachte handelsplatform voor fysieke bitcoin (BTC) futures, gaat zijn custody-dienst al op 6 september lanceren. Dat kondigt het bedrijf 28 augustus aan op Twitter:

- Advertentie -

Bakkt Warehouse is de naam van de bitcoin custodian, oftewel opslagdienst, die volgende week zal lanceren. Klanten kunnen vanaf 6 september hun bitcoin storten in de Bakkt Warehouse in afwachting van de lancering van de fysieke bitcoin (BTC) futures op 23 september.

Bakkt Warehouse is naar verluidt ontwikkeld met de dezelfde beveiligingssystemen als de New York Stock Exchange (NYSE). Bakkt en NYSE zijn beide onderdeel van de Intercontinental Exchange (ICE).

crypto_insiders_telegram_bannerBakkt is het eerste platform op de markt dat fysieke bitcoin futures zal aanbieden. In tegenstelling tot de bitcoin futures op de Chicago Mercantile Exchange (CME) en de Chicago Board Options Exchange (CBOE) worden de futures op Bakkt ook daadwerkelijk in bitcoin uitbetaald in plaats van fiatvaluta.

De verwachtingen omtrent de lancering van Bakkt zijn hooggespannen. Er wordt namelijk verwacht dat de lancering veel institutionele investeerders naar de cryptocurrency-markt zal trekken.

- Advertentie -

Sam Doctor, Managing Director van Fundstrat Global Advisors, publiceerde in juli een rapport waarin hij beschrijft dat Bakkt voor enorme groei zal zorgen van de cryptocurrency-markt.

Bakkt zou oorspronkelijk al vorig jaar lanceren, maar het bedrijf had destijds nog niet de juiste vergunningen ontvangen. Ook begin dit jaar werd de lancering meerdere malen uitgesteld.

Twee weken geleden kondigde Bakkt de lanceringsdatum van het platform aan nadat het de benodigde vergunningen van Amerikaanse toezichthouders had gekregen, waaronder van de Commodity and Futures Trading Commission (CFTC).

Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Zoals hij vorige week al aangaf zijn z’n ogen nu gericht op de 21 weken Moving Average (MA). Verder lezen? Klik dan hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.914,70 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.952,80 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.015,60 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.036,20 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.197,10 Kopen
Laatste nieuws

Aantal actieve Bitcoin (BTC) gebruikers breekt records en dat is zeer...

0
Niet alleen de koers van bitcoin (BTC) breekt deze week records, dat geldt ook voor het aantal actieve gebruikers op het netwerk van de...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...