Timo Bult Timo Bult
22/09/2019 17:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 14:18

Fysieke bitcoin (BTC) futures Bakkt morgen gelanceerd, Intercontinental Exchange CEO "nerveus"

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bakkt lancering komt dichterbij, Intercontinental Exchange CEO

Morgen zal dan toch eindelijk het handelsplatform Bakkt gelanceerd worden. Op het platform zullen vooral institutionele in fysieke bitcoin (BTC) futurescontracten kunnen gaan investeren. In een onlangs verschenen interview met de CEO van Intercontinental Exchange (ICE), Jeff Sprecher, blijkt dat het misschien wel maanden kan duren voordat zal blijken of het investeringsproduct aan zal slaan.
Sprecher stelt in het interview dat de fondsen die op de handelsplatformen van ICE handelen volledig aan de regelgeving willen voldoen. Voorheen was dat nog lastig met bitcoin, Bakkt heeft als doel daar verandering in te brengen. Zo stelt Sprecher:

De fondsen die op onze beurzen handelen, hebben ons laten weten dat ze niet willen handelen in de niet-gereguleerde markten van vandaag en dat ze op het niveau van de NYSE end-to-end federaal toezicht willen, om veilig te kunnen handelen in Bitcoin,

Verder stelt Sprecher dat de aandacht die Bakkt op dit moment krijgt nog niet per se “vraag” is, maar meer nieuwsgierigheid van beleggers. Het zal volgens hem “weken of maanden duren voordat Wall Street zijn uiteindelijk oordeel zal vellen over het platform”. Sprecher stelt nerveus te zijn:

Het is als een openingsavond, […] iedereen is nerveus.

Hoe de lancering van Bakkt precies uit zal gaan pakken voor de bitcoin koers is onduidelijk. Bakkt lanceerde eind augustus al Bakkt Warehouse, de custody-dienst. Het is de verwachting dat het platform de benodigde bitcoin al heeft ingekocht. Het is echter waarschijnlijk dat Bakkt voor de langere termijn een positieve bijdrage kan gaan leveren aan de adoptie van bitcoin.
telegram_banner
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie