Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Fysieke bitcoin (BTC) futures Bakkt morgen gelanceerd, Intercontinental Exchange CEO “nerveus”

Morgen zal dan toch eindelijk het handelsplatform Bakkt gelanceerd worden. Op het platform zullen vooral institutionele in fysieke bitcoin (BTC) futurescontracten kunnen gaan investeren. In een onlangs verschenen interview met de CEO van Intercontinental Exchange (ICE), Jeff Sprecher, blijkt dat het misschien wel maanden kan duren voordat zal blijken of het investeringsproduct aan zal slaan.

Sprecher stelt in het interview dat de fondsen die op de handelsplatformen van ICE handelen volledig aan de regelgeving willen voldoen. Voorheen was dat nog lastig met bitcoin, Bakkt heeft als doel daar verandering in te brengen. Zo stelt Sprecher:

De fondsen die op onze beurzen handelen, hebben ons laten weten dat ze niet willen handelen in de niet-gereguleerde markten van vandaag en dat ze op het niveau van de NYSE end-to-end federaal toezicht willen, om veilig te kunnen handelen in Bitcoin,

- Advertentie -

Verder stelt Sprecher dat de aandacht die Bakkt op dit moment krijgt nog niet per se “vraag” is, maar meer nieuwsgierigheid van beleggers. Het zal volgens hem “weken of maanden duren voordat Wall Street zijn uiteindelijk oordeel zal vellen over het platform”. Sprecher stelt nerveus te zijn:

Het is als een openingsavond, […] iedereen is nerveus.

Hoe de lancering van Bakkt precies uit zal gaan pakken voor de bitcoin koers is onduidelijk. Bakkt lanceerde eind augustus al Bakkt Warehouse, de custody-dienst. Het is de verwachting dat het platform de benodigde bitcoin al heeft ingekocht. Het is echter waarschijnlijk dat Bakkt voor de langere termijn een positieve bijdrage kan gaan leveren aan de adoptie van bitcoin.

telegram_banner

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.158,10 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.998,70 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€11.000,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.028,90 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.092,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.158,10 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.998,70 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€11.000,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.028,90 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.092,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...