Timo Bult Timo Bult
31/08/2019 08:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:52

Handelsvolume CME's bitcoin (BTC) futures contracten stijgt met 132% sinds begin 2019

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Steeds meer institutionele investeerders blijken geïnteresseerd te zijn in bitcoin (BTC) futures contracten. Dit blijkt uit de resultaten die de Chicago Mercantile Exchange (CME) tot nu toe heeft geboekt in 2019. Daaruit blijkt namelijk dat het handelsvolume met 132% steeg sinds dezelfde periode vorig jaar.
In een e-mail aan Forbes legt de CME managing director, Tim McCourt, uit dat sinds het begin van 2019 tot nu “gemiddeld 7.237 bitcoin futures contracten per dag” werden verhandeld. Dit betekent een “stijging van 132% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.”
crypto_insiders_telegram_bannerCME’s bitcoin futures contracten werden in december 2017 gelanceerd. Het was een van de eerste mainstream investeringsproducten die waren gebaseerd op bitcoin. De contracten worden met de Amerikaanse dollar afgewikkeld, en dus niet met bitcoins zoals Bakkt’s futures contracten. De Chicago Board Options Exchange (CBOE) lanceerde een vergelijkbaar product als dat van CME maar stopte in maart 2019 met het aanbieden van het product. De oorzaak was de teruglopende interesse als gevolg van de aanhoudende bear-markt.
In april begon de markt echter weer aan te trekken. De bitcoin koers steeg hard en de interesse begon weer te groeien. Het is dan ook niet gek dat de maand mei de succesvolste maand voor CME was. In die maand werden er gemiddeld 13.600 contracten per dag verhandeld, aldus McCourt. Hij stelde verder in de e-mail aan Forbes:

Er is een brede interesse bij beleggers in cryptocurrency, evenals een groeiende interesse in een verscheidenheid aan applicaties voor cryptocurrencies en blockchain-technologie. Het zal interessant worden om te zien hoe deze nieuwe markt blijft groeien en schalen. Voor ons bij CME Group is voorlichting een belangrijk aandachtspunt en zorgen we ervoor dat onze klanten over alle tools beschikken die ze nodig hebben om solide strategische beslissingen te nemen omtrent crypto.

Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Zoals hij vorige week al aangaf zijn z’n ogen nu gericht op de 21 weken Moving Average (MA). Verder lezen? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie