Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

CME gaat in het eerste kwartaal van 2020 bitcoin (BTC) opties lanceren

De Chicago Mercantile Exchange (CME), bekend van zijn bitcoin (BTC) futures, gaat binnenkort ook bitcoin opties aanbieden. Dit blijkt uit een persbericht dat op 20 september werd gepubliceerd.

Volgens Tim McCourt, hoofd Equity Index and Alternative Investment Products bij CME, is de vraag naar bitcoin futures verder gestegen.  De beurs wil nu meer mogelijkheden met betrekking tot bitcoin gaan bieden aan beleggers. Vanaf het eerste kwartaal in 2020 zal het daarom ook opties gaan aanbieden. Zo legt McCourt uit in het persbericht:

Op basis van de toenemende vraag naar, en robuuste groei van onze Bitcoin-futuresmarkten, zijn wij van mening dat de lancering van opties onze klanten extra flexibiliteit zal bieden om te handelen en hun bitcoin-prijsrisico af te dekken,

- Advertentie -

Al sinds december 2017 kunnen beleggers bij CME terecht om met bitcoin futurecontracten te handelen. Sindsdien worden er gemiddeld 7.000 contracten, gelijk aan ongeveer 35.000 BTC, dagelijks verhandeld op het platform. De contracten worden echter niet fysiek afgewikkeld maar bieden institutionele en traditionele beleggers wel een mooie mogelijkheid om met bitcoin te beleggen.

De groeiende vraag heeft waarschijnlijk deels te maken met de goede prestaties van bitcoin dit jaar. Echter is het waarschijnlijk ook het gevolg van het feit dat CME’s grote concurrent, CBOE, begin dit jaar stopte met het aanbieden van bitcoin futures.

Binnenkort zal CME echter weer concurrentie krijgen. Naar verwachting zal het handelsplatform Bakkt op 23 september lanceren. Het verschil tussen de futurescontracten van CME en Bakkt is dat de contracten van Bakkt fysiek worden afgewikkeld.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Hierin geeft hij aan nog steeds bullish te zijn. Nieuwsgierig naar zijn analyse? Lees dan hier verder.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.376,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.176,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.215,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.261,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.262,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.376,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.176,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.215,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.261,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.262,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...